Ha ön szenvedélyes horgász, de közben grillezni és sörözni is szeret, akkor rossz hírünk van

A bukaresti illetékesek kemény szigorításokat vezettek be.

Hirdetés

A mezőgazdasági tárca gondoskodik arról, hogy a horgászat csendes, magányos elfoglaltság legyen: a koronavírus-járvány megfékezése érdekében kedden kiadott rendeletében drasztikusan korlátozza az interakciót a horgásztavaknál a szenvedélyes pecások között.

A drákói rendelet értelmében ugyanis a horgászok között legalább tíz méteres távolságnak kell lennie, és kimondottan meg is tiltják, hogy szocializálódjanak.

Vagyis a horgásztavak partján legfeljebb kiabálva dicsekedhetnek el egymásnak a pecások azzal, hogy mekkora halat fogtak.

Ehhez szorosan kapcsolódik, hogy megtiltják a grillezést és az alkoholfogyasztást is pecázás közben, tehát otthon kell szendvicset csomagolni, mellé szigorúan mentes ásványvízzel.

A horgásztavak üzemeltetőinek meg kell mérniük a horgászok testhőmérsékletét a bejáratnál.

Hirdetés

A horgászoknak maszkot kell viselniük mindaddig, amíg elérnek a számukra kijelölt stéghez, és fertőtlenítőszernek is lennie kell náluk a horgászathoz használt eszközök fertőtlenítéséhez.

Okés, tudjuk, hogy a horgászat általában nyugis, a természetben való gyönyörködésen és csöndes mélázáson alapuló sport, de ez azért egy picit mégiscsak túlzásnak tűnik.

Hirdetés