Ha minden jól megy, határidő előtt elkészülhet egy újabb, nyúlfarknyi autópálya-szakasz Erdélyben

Ráadásul igencsak fontos helyszínen.

Hirdetés

Az Észak-erdélyi autópálya kapcsán már megszokhattuk, hogy hol éppen a pozitív, hol éppen a negatív hírek vannak többségben róla. De hát egy olyan sztráda esetében, amelynek már kilenc éve el kellett volna készülnie több mint 400 kilométeren Nagyvárad és Brassó között, ehhez képest még mindig csupán alig van készen belőle, ez nem is akkora csoda.

Most történetesen éppen jó hírt közölt az infrastruktúra-fejlesztéseket figyelemmel követő Pro Infrastruktúra Egyesület: jól haladnak Marosvásárhely közelében az építési munkálatok, így akár határidő előtt elkészülhet az újabb, 4,5 kilométeres szakasz, illetve a szintén 4,5 kilométer hosszú, kétszer két sávos felhajtó a nyárádtői csomópont és Marosvásárhely között.

Az egyesület szerint igaz ugyan, hogy csupán nyúlfarknyi szakaszról van szó, de mégis nagyon fontos, mivel megoldja majd a forgalmi problémák jelentős részét a várostól délre.

A kivitelező STRABAG-nak még be kell fejeznie bizonyos szerkezetek építési munkálatait, majd következhet az aszfaltréteg terítése, a védőkorlátok felszerelése, és az útjelzések felfestése.

Hirdetés

És ha minden jól megy, november végére, vagyis az eredetileg tervezetthez képest hamarabb el is készülhetnek az új szakasszal.

Ami nem túl gyakori a romániai autópálya-építések ütemének ismeretében.

Hirdetés