Ha már az utazási időt nem tudja csökkenteni, a nappali járatokhoz is hálókocsikat csatol a román vasúttársaság

Ezzel próbálja meg elviselhetőbbé tenni a zötykölődéssel eltöltött hosszú órákat.

Hirdetés

Ismét a gyengébb ellenállás irányába mozdult el a Román Vasúttársaság (CFR): mivel arra továbbra sincs elegendő pénze, hogy az elöregedett vasútvonalak felújításával lecsökkentse az egyre hosszabbra nyúló utazási időt, más eszközökkel próbálja elviselhetővé tenni az utasok számára a hosszú utazásokat.

Mint hétfőn bejelentették, a két leghosszabb, nappal közlekedő járathoz hálókocsikat, illetve fekvőhelyes kocsikat (más néven kusetteket) csatolnak.

A döntés a keresetlenül csak „éhségvonatnak” nevezett Jászvásár-Temesvár, valamint a Bukarest-Nagybánya járatot érinti, természetesen oda-vissza.

A vasúttársaság az erről szóló tájékoztatásban természetesen nem arról beszél, hogy ez szükségmegoldás, hanem arról, hogy ez mennyivel kényelmesebbé teszi az utazást hiszen közben néhány órát pihenhet az ember, csendben olvashat, esetleg zavartalanul vehet részt egy videókonferencián.

Az ágyakat potom pénzért kínálják: a hálókocsiban 20 lejjel kell többet fizetni a fekhelyért, míg a fekvőhelyes kocsikban azok típusától függően 40 vagy 30 lej.

A kocsik mindegyikében klímaberendezés működik, és konnektorok is vannak.

Az érintett járatok a Jászvásárról Temesvárra tartó IR 1833-as, amely a moldvai városból reggel 6 óra 5 perckor indul, 14 óra 58 perckor érkezik Kolozsvárra, és este 9 óra 58 perckor zötyög be Temesvárra.

Ennek a párja az IR 1834-es, amely reggel 6 óra 49 perckor indul Temesvárról, és este 21 óra 46 perckor érkezik meg Jászvásárra.

Hirdetés

Ezeken a járatokon fekvőhelyes kocsik lesznek.

A Bukarest-Nagybánya járaton viszont hálókocsik várják majd az utasokat.

Az IR 1745/RE 4005-ös reggel 6 órakor indul Bukarestből, délután 3 óra 24-kor érkezik Kolozsvárra, majd este 8-kor fut be Nagybányára.

Az RE 4006/IR 1746-os Nagybányáról reggel 5 óra 40-kor indul, és este 7 óra 41-kor fut be Bukarestbe.

Már ha menet közben nem kell még jobban csökkentenie a sebességet a pálya pocsék állapota vagy egy kigyulladó mozdony miatt.

De legalább ezeket a kellemetlenségeket is kényelmesen át lehet majd aludni.

Hirdetés