Ha lemaradt Ceaușescu bicskáiról, most megkaparinthatja a diktátor repülőgépét!

És ha ez se jön össze, baj egy szál se, licitálhat Ion Iliescu elvtárs gépére is.

Hirdetés

Az ország talán legprofibb auckiósháza, az Artmark hamarosan (azaz május 27-i kezdettel) dobra ver egy rakás luxustárgyat. (Ők azok, akik elárverezték például Ceaușescu elvtárs bicskáit is.) Vannak a listán ékszerek, órák, táskák, kis Polski, Vespa motor, mindenféle borzasztó (drága) kacat, na de…

Amire felkaptuk a fejünket: van a listán két repülőgép is. Oké, mondhatná egy sokat látott ember, s akkor mi, sok repülőgépet elárvereznek a világon.

Igen, de egyik sem diktátori gép! Itt van például ez a ROMBAC 1-11, ami már önmagában is kuriózum, hiszen ez volt az első román sugárhajtású utasszállító repülőgép. 1982-ben kezdték gyártani és 1989-ig összesen kilenc darab készült belőle.

És akkor most jön a hab a tortán: az elárverezendő járgány (amely a Super-One-Eleven névre hallgat) magának Nicolae Ceaușescu diktátor elvtársnak volt az elnöki különgépe, mégpedig 1986 és 1989 között.

Hogy mennyi? Bagatell: 25 000 euró a kikiáltási ár. És meg is lehet nézni, na nem az akciósházban, ahhoz túl nagy, hanem a bukaresti Henri Coandă reptéren.

Hirdetés

Na de ha valaki véletlenül lemarad Szuper-Egy-Tizenegyről, ne kezdjen sírni, mert van még egy repülőgép a listán. Ha a diktátor gépe az első ROMBAC 1-11, ez a másik az utolsóként futott ki a bukaresti repülőgépgyárból. És figyelem! Ez is elnöki különgép ám, egész pontosan Ion Iliescu elnök elvtárs röpködött vele első mandátuma idején. És neki is van neve: úgy hívják, hogy Negrești (gőzünk nincs, miért pont így). A kikiáltási ár szintén 25 000 euró.

És ha véletlenül erről is lemarad, vigaszágon bejelentkezhet egy 1974-ben gyártott Paykan Hillman-Hunter limuzint, amelyet Mohammad Reza Pahlavi, Irán utolsó sahja adott ajándékba Nicolae Ceaușescu elvtársnak abból az alkalomból, hogy Románia Szocialista Köztársaság elnökévé választották, totál demokratikusan. A kikiáltási ár csupán rongyos 4000 euró.

Jó licitet kívánunk!

Hirdetés