Ha késik a vonata, annak nem csupán a pocsék vasúti infrastruktúra az oka, hanem sztrájk is

A karbantartók szüntették be a munkát.

Hirdetés

FRISSÍTVE – A vasúttársaság Lucian Bode közlekedési miniszter közvetítése nyomán aláírta a karbantartó társasággal a további együttműködésről szóló megállapodást, így a sztrájk véget ért.

Ha éppen utazik, és hosszú ideje hiába várja a vonatot, akkor előfordulhat, hogy ön is azon 19 – más források szerint 20 – járat egyikének utasa, amelyet törölni kellett, mivel csütörtökön az ország több mozdonyjavító műhelyében is sztrájkba léptek az alkalmazottak.

Összesen mintegy 1300-an szüntették be a munkát, Erdélyben és a Partiumban Kolozsvárott, Brassóban, Nagyszebenben, Szatmárnémetiben, Aradon és Temesváron sztárjkolnak, míg a Kárpátokon túl Jászvásár, Galac, Ploiești és Pitești járműjavítói csatlakoztak.

Az ok: a Román Vasúttársaság személyszállító részlege (CFR Călători) nem újította meg a tavalyi év végén lejárt szerződést a mozdonyok javításával foglalkozó társasággal.

Hirdetés

A cég szakszervezetisei szerint azért, mert csődbe akarja vinni a társaságot, hogy aztán az alkalmazottait átvéve saját hatáskörben oldja meg a javításokat.

Most a sztrájkolók azt mondják: amíg alá nem írják az új szerződést, amelyben tételesen megemlítenek minden telephelyet, nem hajlandóak felvenni a munkát.

Hirdetés