Ha akar látni egy rakás elpusztult juhot egy felborult hajón, kattintson, de csak ha kötélből vannak az idegei! (VIDEÓval)

Ahogy Marlon Brando mondta az Apokalipszis most végén: borzalom.

Hirdetés

Még mindig a román tengerparton, egy felborult hajón oszladozik több mint 14 ezer juh, pedig a hajó már két és fél hónapja borult fel.

A baleset még november 24-én történt a midiai kikötőben, a rossz súlyelosztás miatt.

A hablaty a rossz súlyelosztásról a hivatalos jelentésből való, a hajó valószínűleg azért borult fel, mert a hivatalosan bevallott 14 ezer helyett legalább 14 600 juh „utazott” a fedélzeten – közülük alig 180-at tudtak kimenteni élve.

A többi még mindig a fedélzeten van, és rohad – ez jól látszik azon a videón, amit a hajó kiemelésén ügyködő munkások egyike készített.

(A felvételt ide kattintva érheti el, de csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk!)

A felborult vízi járművet múlt vasárnap próbálták legutóbb kiemelni, azonban még egy 1800 tonnás daruval sem sikerült, a drótkötelek ugyanis nem bírták a súlyt (rossz a súlyelosztás – na ja).

Hirdetés

Victor Costache akkori egészségügyi miniszter már december 16-án azt nyilatkozta, hogy a part közelében rothadó tetemek miatt a Queen Hind névre keresztelt hajó hatalmas biológiai kockázatot jelentenek az egész környékre nézve.

Közben brit tudósok is igazolták, hogy a közelgő tavasz felmelegedéssel jár, szóval nem ártana iparkodni azzal a mentőakcióval.

Az európai országok közül egyébként Románia exportálja a legtöbb élő állatot, pusztán azért, mert nincsenek EU-s szabvány szerinti vágóhídjaink és húsfeldolgozó üzemeink.

Hirdetés