Ha a romániai polgároknak nem kell az életmentő oltás, az írek szívesen elviszik

Több százezer adagnyi vakcinát vásároltak meg Romániától.

Hirdetés

Miközben Romániában szinte sikké vált a koronavírus elleni egyetlen védekezési eszközt jelentő oltások elleni uszítás, és az átoltottság a bányabéka ülepe alatt van a járvány negyedik hullámának nyitányakor, Európa más országaiban örömmel fogadják azokat a vakcinákat, amelyeket Bukarest hiába vásárolt meg.

Most éppen Írország jelentette be, hogy 700 000 Pfizer-vakcinát vásárol meg Bukaresttől, mielőtt az rárohadna a román illetékesekre.

A hírt maga az ír miniszterelnök, Micheál Martin jelentette be, aki szerint a tranzakció fantasztikus dolog az országa számára, elvégre ott az oltási kampány hatalmas támogatottságnak örvend a lakosság körében.

Az írek összesen egymillió adagnyi vakcinát vásárolnak meg Romániától, erről a miniszterelnök még július elején állapodott meg Klaus Iohannis román elnökkel.

Bukarest augusztusban szállítja le az oltásokat.

Hirdetés

Mint ismert, Romániában annyira nem sikerült megértetni az emberek jó részével, hogy csak akkor vannak biztonságban a járványtól, ha beolttatják magukat, hogy fennáll a veszélye, hogy lejár a már megrendelt oltások szavatossága.

Ezért már Dániának is eladtak 1,17 millió vakcinát, mintegy 550 000 adagnyit pedig eladományozott, elsősorban Moldovának.

Hirdetés