George Simion épp a rendőrökkel szájalt, amikor kiderült, hogy jogsi nélkül vezetett

A botrányhős széljobb pártvezér ismét sértve érezte magát alapvető jogaiban, így aztán bekísérték az őrsre.

Hirdetés

Mint ismert, A széljobb AUR pártelnöke, George Simion vasárnapra, október másodikára „nagyszabású” kormányellenes tüntetést hívott össze a kormánypalota elé a bukaresti Győzelem (Victoriei) térre, amelyen a drágaság ellen fognak tiltakozni a résztvevők. Csakhogy az AUR szimpatizánsainak kemény magja Simionnal együtt már csütörtök este kivonultak a térre.

Ahol aztán elkezdtek hangoskodni, mire kivonultak a csendőrök, hogy megtudakolják, minek hangoskodnak.

Erre Simion a fociultra korából megőrzött reflexeivel darázsként támadt a csendőrökre, azt üvöltözve nekik, hogy tűnjenek el, majd amikor a csendőrök arrébb oldalogtak, megunva az igyencirkuszt, a pártelnök úr a szintén a helyszínen lévő rendőröket próbálta felelősségre vonni, hogy miért nem avatkoztak be, amikor a csendőrök túlkaptak.

Ekkor jött a csavar: a rendőrök előbb alkohol- és drogtesztet végeztek rajta (mindkettő negatív lett), majd szembesítették vele, hogy neki fel van függesztve a jogosítványa egy áprilisi, általa okozott baleset miatt, amelyben meg is sérült valaki, ám ő autóval érkezett a helyszínre. Ezért aztán be akarták kísérni az őrsre, hogy tisztázzák a dolgokat, de Simion erre bemenekült a pártszimpatizánsok turnébuszába. Innen végül a „maszkosok” vitték le, és kísérték be az őrsre.

Az AUR-vezér amúgy először arról beszél, hogy neki nincs tudomása semmiféle balesetről vagy arról, hogy felfüggesztették volna a jogosítványát, de később elismeri, hogy valóban volt ott egy kis koccanás. Simion az egész összetűzést élőben közvetítette a Facebookon, ha van türelme az ingyencirkuszhoz, végignézheti:

Hirdetés

 

Hirdetés