Folytatódik a CFR balesetsorozata, disznók kóvályogtak a sztrádán, a DNA a reptéren szimatolt – itt a keddi hírmix

Arról nem is beszélve, hogy mekkora veszély fenyegeti a Temes megyei ürgéket. Lássuk, mi minden történt ezen a télies tavaszi napon.

Hirdetés

Folytatódik az állami vasúttársaság (CFR) balesetsorozata

Csúnya márciust könyvelhet el az állami vasúttársaság (CFR), az egyszer fix: ma egy tehervonat siklott ki Cernișoara község közelében (Vâlcea megyében), az üzemanyagtartályból két tonnányi gázolaj folyt el, de szerencsére ezúttal személyi sérülés nem történt. A baleset okait még vizsgálja a rendőrség.

Közben dúl a botrány a hétvégi tragédia kapcsán: mint arról mi is beszámoltunk, szombat este meghalt egy 53 éves hölgy, a vasúttársaság egyik alkalmazottja a galaci állomáson egy rutinnak számító mozdonycsere közben, két személy – egy kalauzt és egy utast – pedig súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. A Digi24 úgy tudja, Sorin Grindeanu közlekedési miniszter már Traian Preoteasa CFR-igazgató menesztését fontolgatja, akit Ludovic Orban miniszterelnöksége idején neveztek ki a vasúttársaság utasszállító részlegének az élére, akit a Nemzeti Liberális Párt (PNL) hűséges katonájaként tartanak számon, gyakorlatilag évek óta vezetői tisztségeket tölt be a rendszerben.

A DNA ezúttal az ország legnagyobb repülőterén szimatol

Miután az Országos Korrupcióellenes Ügyészség januárban a CFR-nél kezdett el vizsgálódni, kedden kiderült, hogy a otopeni Henri Coandă nemzetközi repülőtéren is szimatolni kezdtek a DNA munkatársai egy korrupciós ügyben – tudta meg a G4Media hírportál. Az ankét az ország legnagyobb repterén működő kereskedelmi egységek működtetésével kapcsolatos: a DNA azt gyanítja, hogy legalább két cég is kenőpénzt fizetett a reptér illetékeseinek annak érdekében, hogy a helyiségbérleti szerződésüket meghosszabbítsák. Az ügyben első körben 11 gyanúsítottak hallgatnak ki.

Disznók kóvályogtak az autópályán

Nem mindennapi akadályokkal kellett szembenézniük azoknak a sofőröknek, akik kedden délben a Bukarest és Ploiești közötti autópályán száguldoztak. Egy Facebookos felvétel tanúsága szerint a sztrádán riadt disznók kóvályogtak, s egyelőre nem is derült ki, hogy röfiék mégis hogyan kerülhettek oda. Nem kizárt egyébként, hogy egy közeli farmról indultak el kirándulni, de az is lehet, hogy egy állatokat szállító teherautóról pottyantak le. Tiszta szerencse, hogy nem okoztak balesetet.

Hirdetés

Botoşani megyében egyébként az időjárás okozott fejtörést az autósoknak. Kedden délután az erős szél miatt felborult egy mozgásban lévő kamion pótkocsija, és kis híján magával rántotta a teljes járművet. A kamion keresztbe állt meg az úton, így a forgalom egy időre lebénult, aztán a helyszínelő tűzoltók megoldották a problémát.

Ürgékre vadászó vendégmunkásokat kaptak lencsevégre

Ön tudta, hogy az ürgék védett fajnak számítanak Romániában? Mert azoknak a vietnámi állampolgároknak fogalma sem volt erről, akik Temesvár közelében indultak el vadászatra, és műanyag dobozokban gyűjtögették a szerencsétlen rágcsálókat. Igen ám, csak az arra járó fotósok készítettek egy jó kis sorozatot az orvvadászatról, a felvételek pedig egy állatvédő egyesületnek köszönhetően el is jutottak a rendőrséghez, így most emiatt ürgeügyi nyomozás indult, szóval nem biztos, hogy a távol-keletieknek jól fog esni a vacsora.

 

Hirdetés