Túszul ejtett, majd megölt két munkást egy férfi, mert nem tudta feldolgozni kilakoltatását

Fenyegetőzéssel, zsarolással próbálta visszaszerezni lakását. Két ártatlan ember életét oltotta ki dühében.

Hirdetés

Brutális kettős gyilkosság rázta meg a moldvai Oneşti lakóit hétfőn délután. Az elkövető egy 60 éves férfi, aki halálra késelt két munkást a régi tömbházlakásában, ahonnan korábban bírósági végzéssel kilakoltatták.

Az áldozatok épp a lakás felújításán dolgoztak, amikor megjelent a dühös férfi, aki azzal hívta fel a rendőrséget, hogy fogva tartja a két szakmunkást, és végezni fog velük, ha nem kaphatja vissza a régi otthonát.

A rendőrség és a tűzoltóság nagy erőkkel vonult a helyszínre – a tömbház előtti utcát teljesen lezárták, a környéken parkoló autóktól is megürítették –, de amikor betörték a tömbházlakás bejárati ajtaját, a férfi már megkéselte az áldozatait, egyikük a helyszínen, a társa a kórházban halt meg. Az elkövetőt lábon és kézen lőtték, majd őt is kórházba szállították.

Kiderült időközben, hogy a férfit 12 évvel ezelőtt lakoltatták ki – a lakásban jelenleg egy cég irodája működik –, de úgy tűnik, egyáltalán nem tudta kiheverni a dolgot. Egy biztos: a kettős gyilkosság miatt hosszú évekre „megoldotta” a lakásproblémát.

Hirdetés