Fotó: Sepsi OSK Facebook-oldala/Pál Zoltán

Ezt is megértük: székelyek döntik el az U19-es Román Kupa sorsát fociban

Csíkszereda vagy Sepsiszentgyörgy? Ez lesz az egyetlen kérdés a döntőben.

Hirdetés

Valóra várt a rémálma mindazoknak, akik a román futball jövőjét féltették a székelyföldi klubok magyar állami támogatása miatt: összejött a Sepsi OSK–FK Csíkszereda kupadöntő. Egyelőre ugyan csak az U19-es szinten, de a május 18-ai finálé után, amelyet a szövetség Mogoșoaiában található edzőközpontjában rendeznek,

mindenképpen Székelyföldre költözik a serleg.

Csíkszereda döntőbe jutása még csak nem is meglepetés, az FK tavaly is megnyerte az U19-es bajnokságot, idén ott is elődöntőt játszik majd a Hagi Akadémia ellen. A kupában a FCSB-t ejtette ki, a bukaresti 2–1-es győzelem után szerdán úgy lett 3–3 a szerdai meccs, hogy 10 perccel a vége előtt még két góllal vezetett Gigi Becali csapata.

A Sepsi OSK viszont a bajnokságban nincs a topcsapatok között, ám a kupában kétszer is 2–1-re verte a Kolozsvári U-t, a visszavágón a kapus Niczuly Rajmund (a nagycsapat hálóját védő Niczuly Roland öccse) lőtte a győztes gólt.

A Sepsi amúgy minden korosztályban nagyot ment idén a Román Kupában.

A felnőtt csapat az elődöntő első meccsét 2–1-re megnyerte az Universitatea Craiova ellen (a visszavágó május 12-én lesz), az U17-esek pedig szintén a legjobb négybe jutottak, ahol ma 11-esekkel estek ki a Kolozsvári CFR ellen (0–0 és 2–2 volt a két mérkőzés eredménye).

Hirdetés