Ez az év sem a hosszú autópálya-szakaszok átadása miatt fog bevonulni a történelembe

A közlekedési miniszter meglehetősen sovány tervecskékkel állt elő. Nyújtsa fel a kezét, aki meglepődött!

Hirdetés

Ha az autópálya-építés külön sportág lenne, Románia soha az életben nem jutna ki az Európa-bajnokságra (sem), mert mifelénk valamiért nem szokás az ilyesmit elkapkodni, s ez idén sem lesz másképp. Ezt a közlekedési miniszter is megerősítette kedden a DigiFM-nek: Cătălin Drulă szerint 2021-ben összesen 25 (!!!) kilométer autópályával bővül a sztrádainfrastruktúra.

A Torda-Szászsebes szakaszról lenne szó, melyet hat évvel ezelőtt kezdtek el építeni, szóval ezzel sem lehet majd olyan nagyon büszkélkedni, de ha minden igaz, idén végre átadják.

Az említett sztrádaszakasz megépítéséről külön telenovella készülhetne egyébként, tavaly például azért nem sikerült befejezni, mert több mint egy kilométeren vissza kellett bontani a stabilizálására szolgáló ballasztréteget. Régi volt, tönkrement.

Cătălin Drulă azt is mondta, nem kizárt, hogy Marosvásárhely mellett egy 10 kilométeres szakasz is elkészül idén, átadásról azonban nem beszélt. Tavaly egyébként 90 kilométer autópályát adtak át összesen Romániában, ami kimagasló eredmények számít. Igaz, választási év volt.

Hirdetés

Aki több részletre is kíváncsi az idei tervekről, itt meghallgathatja a teljes interjút:

Hirdetés