Ez ám az igazi összkomfort: az ember főzve trónolhat, vagy éppen fordítva!

Kiadó garzon, hol máshol, Kolozsváron, az okostojást tojó városban. És (szinte) olcsóbb a benzinnél!

Hirdetés

Átlag kétnaponta jelenik meg cikk arról, mennyire pofátlanul elszálltak a kolozsvári ingatlanárak. A bérleményeké is.

De tessék, akadnak azért olcsóbbak is. Igaz, az olcsóságnak ára van. Nézzük például ezt a remek kis kéglit, amelyet egy szemfüles polgár dobott a kiadó lakások nagypiacára.

Azt írja, kiadó egyszobás lakás (nevezzük nyugodtan garzonnak) a Mărăști negyedben, egy tömbház alagsorában. (Tömbházban, alagsor, ez önmagában is izgalmas, nem?) Ideális lakás egy kis jövedelmű család vagy pár számára. (Jól olvassák: család, pár. Tehát több ember). Sőt, egészséges humorérzékkel azt is írja a tulaj, hogy a házikedvenceket is beengedi a lakásba, már ha azok be akarnak menni. (A kép alapján megőrülnének érte.) Nyilván felújított, frissen meszelt lakásról van szó, s benne van minden, ami a komforthoz kell. 180 euró havonta (mondtuk, hogy olcsó), plusz két havi bér biztonsági letét.

Na de tessék csak megnézni a képet. És tessék elképzelni egy családot (mondjuk két szülő meg két gyerek, jó, legyen egy gyerek). A mellékelt ábrán levő konyhában tartózkodnak: apuka főz, anyuka újságot olvas, az egyik gyerek a vécén ül, a másik várja, hogy a vécére ülhessen. Persze lehet ezt variálni: apuka vécén ülve főz, anyuka a pult tetején ülve olvas, a két gyerek meg lábteniszezik. Satöbbi.

Hirdetés

A legszebb azonban nem is a konyhai vécé, ,hanem a kép bal felső sarkában látható poroltó. Hogy ha ne adj Isten, tűz üt ki. (Sajnos a tulaj időközben eltávolította a hirdetést. Két okra gyanakszunk: vagy már ki is adta, vagy pedig elege lett a rosszmájú kommentekből.)

Hirdetés