Ez a botrány is szépen dagad: a védettségi igazolásokkal seftelők már külföldre is dolgoznak

Elkezdték ellenőrizni a görög állampolgárok által Romániában és Bulgáriában beszerzett dokumentumokat. Mindkét ország az uniós oltottsági lista végén kullog, de ha trükközésről van szó...

Hirdetés

Épp egy szerdai cikkben jegyeztük meg, hogy a hamis oltási igazolásokat kiállító „iparág” él és virul az országban, na de szépen lassan kiderül, hogy a rendkívül aktív képviselői még külföldi állampolgárokat is kiszolgálnak.

A görög hatóságok bejelentették, hogy elkezdték ellenőrizni azokat az oltási igazolásokat, melyeket a görög állampolgárok Romániában és Bulgáriában kaptak kézhez.

A Skai nevű görög portál úgy értesült, Bulgáriában 300 euróért lehet beszerezni egy hamis oltási igazolást, pontosan azzal módszerrel, mint Romániában: az igénylők kérésére a lefolyóba öntik a vakcinát, de az adatokat bevezetik az elektronikus rendszerbe, s kiállítják az oltást igazoló papírt.

Nem kizárt tehát, hogy a történet hamarosan nemzetközi botránnyá fajul. Az oltási igazolásokkal való trükközés – mint ismeretes – nem újdonság mifelénk, ezzel viszont már csak azért sem érdemes szórakozni, mert egyrészt bűnvádi eljárás jár érte, másrészt egyre gyakoribb, hogy a hamis papírokkal rendelkezők közül sokan súlyos állapotban kerülnek kórházba.

Hirdetés