A hamis oltási igazolásokat kiállító „iparág” él és virul, miközben a kórházak tömve vannak súlyos betegekkel

A fiktív immunizálást választók közül sokan kórházba kerülnek, s a bűncselekmény akkor derül ki, amikor ellenőrzik a jó pénzért beszerzett okmányukat.

Hirdetés

A rendőrség három megyében, több helyszínen is házkutatást végzett és első körben nyolc személyt hallgatott ki egy újabb, oltási igazolványokkal való trükközéssel kapcsolatos ügyben.

Egyelőre annyi biztos, hogy a Temes megyei rendőrség Gorj és Mehedinți megyei kollégákkal dolgozik a történet felgöngyölítésén, melynek a „főszereplője” a gyanú szerint egy Mehedinți megyei orvos, aki az egyre elterjedtebb mosdókagylós trükköt alkalmazta: az igénylők kérésére a lefolyóba öntötte a vakcinák tartalmát, de az adatokat bevezette az elektronikus rendszerbe, s kiállította az oltást igazoló papírt.

Erre csak azt követően derült fény, miután az orvos több kliense is súlyos állapotban kórházba került koronavírus-fertőzéssel, a bemutatott hamis oltási igazolásokat pedig a kezelőorvosok kérésére ellenőrizni kezdték a hatóságok.

Márpedig a fiktív immunizálás köztudottan bűncselekménynek minősül, sokan pedig még azt sem értik meg, hogy fölöslegesen dobják ki a pénzt, sőt: a súlyos megbetegedés veszélyét vásárolják meg.

Az elmúlt 24 órában amúgy 10 196 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, tehát ismét csökkent a napi esetszám, az viszont továbbra is nyugtalanító, hogy újabb 451 haláleset is bekerült a nyilvántartásba. A kórházakban jelenleg is közel 20 ezer koronavírus-fertőzöttet kezelnek, közülük 1890-en intenzív terápiás kezelést kapnak – ez sajnos egy újabb rekordnak számít.

Hirdetés