Évekig tartó tökölődés után végre bíróság elé állítják a gyilkossággal vádolt ex-belügyminisztert

Pedig Gabriel Oprea épp azon dolgozott, hogy visszaverekedje magát a bukaresti nagypolitikába.

Hirdetés

Négy évvel a Bogdan Gigină rendőr halálához vezető közúti baleset után a bukaresti bíróság hétfőn elérkezettnek látta az időt, hogy megkezdje a Gabriel Oprea volt belügyminiszter, nemzetbiztonságért felelős miniszterelnök-helyettes elleni per tárgyalását.

Ismételjünk picit, mert a történet nem új: 2015. október 20-án este egy 28 éves rendőr közúti balesetben végzetes koponya- és agysérüléseket szenvedett Bukarestben. A baleset pillanatában az áldozat Gabriel Oprea akkori belügyminiszter gépkocsiját felvezető motoros rendőrként teljesített szolgálatot, miközben Oprea Cotroceni negyedbeli lakására tartott.

A vádhatóság szerint Gabriel Oprea volt az, aki hivatali tekintélyével rábírta a rendőrt, hogy nagyon gyorsan hajtson, ami halálos balesetéhez vezetett.

Oprea egyébként jó ideig eltűnt a nagypolitikából, meg is ígérte, hogy nem fog visszatérni,  de persze hazudott: az EP-választások kampányában már az országot járta a pártocskája élén, míg most állítólag visszaverekedné magát a Szociáldemokrata Párt (PSD) vezetőtestületébe. Ezt a pasast már akkor is imádtuk, amikor korábban odahamisított egy kézfogást Obamával, hogy a doktori disszertációjának plágiummá minősítését és a doktori címének visszavonását ne is említsük.

Hirdetés