Már a nemzetközi sajtó is Opreán szórakozik

A Euronews is megírta, hogy odahamisított egy kezezést Obamával a volt román miniszterelnök-helyettes.
Hirdetés
Tegnap tette ki saját Facebook-oldalára a fenti képet Gabriel Oprea volt (és rendesen levitézlett) belügyminiszter, miniszterelnök-helyettes, ma már a hazai után a nemzetközi sajtó is rajta szórakozik.
 
A Euronews megkeresésére azt válaszolta, Obama mindenkivel kezet rázott a teremben, Aurescu külügyminiszterrel, vele és Traian Băsescuval. Ő maga nem fotós és nem is ért a képhamisításhoz, ezt a képet ő is csak úgy kapta. Majd ezt az olcsó mentegetőzést kitette saját Facebookjára is:
 
 
Ha a képhamisításhoz nem is ért, szeme igazán lehetne. Azzal, hogy Obama úgy fog vele kezet, hogy nem is rá néz, ő se Obamára, Băsescu meg úgy vigyorog valakire, aki ott sincs, mint a ligeti vadalma – mindenki komplett idiótának tűnik a fotón.
 
Oprea és Obama
 
Szöveg hamisításához viszont ért, Gabriel Oprea ugyanis két húzásával tűnt el a hazai politika süllyesztőjében. Az egyik az, hogy kiderült, plagizálta a doktoriját, sőt az általa vezetett doktori dolgozatok sem az eredetiség mintapéldányai. A másik pedig az a basáskodás, ahogy a rendőröket odatette őt meg nem illető hivatalos konvoj biztosítására. Egy ilyen konvoj motoros felvezetőjeként halt meg Bogdan Gigină rendőr, amikor késő este nagy sebességgel haladtak az esős aszfalton, és belezuhant a gázművek ásta munkagödörbe.
 
A hamisítás jegyében telt Oprea politikai karrierje, és úgy tűnik, annak jegyében óhajt visszatérni is, kommentálta az ordas képhamisítást Traian Băsescu.
 

Hirdetés