Eszelősen reagált egy államtitkár arra, hogy az új főnök megnyirbálta a hatásköreit

Addig sértegette a minisztert, hogy páros lábbal rúgták volna ki, ha nem zárkózik be közben az irodájába.

Hirdetés

Nem indul valami zökkenőmentesen Marcel Boloș tárcavezetői mandátuma az Európai Projektek és Beruházások Minisztériuma élén: alig kezdte el megszervezni a munkát maga körül, máris nem várt akadályokba ütközött. Nem minden munkatársnak nyerte el a tetszését, hogy változtatott a szervezeti felépítésen, átszervezve egyes államtitkári feladatköröket is.

Cristian Roman államtitkárnak csütörtökön úgy elgurult a gyógyszere, hogy inzultálni kezdte a minisztert. „Kínos, természetellenes, bárminemű köztisztséghez méltatlan” módon reagált – jellemezte a kellemetlen helyzetet Boloș, aki azonnal menesztette a szebeni PNL emberét.

Cristian Roman állítólag ezt követően sem állt le, bezárkózott az irodájába, amíg a kirúgásról szóló döntés hivatalossá nem vált.

A nagyszebeni sajtó által feltárt esetet megerősítette Marcel Boloș. A miniszter nem tudta megmondani, hogy mennyi időt töltött a bukaresti iroda zárt ajtói mögött az egykori munkatárs, de az biztos, hogy csak akkor volt hajlandó elhagyni egykori munkahelyét, amikor a csendőrök riasztásával fenyegették meg.

Roman a sajtónak nem kommentálta a történteket, egy Facebook-bejegyzésben viszont az írta, hogy sértőnek találja, ahogy tálalták az esetet.

Hirdetés