Ennyit a botrányról: dehogy ölnek pácienseket a szebeni kórházban, a vizsgálat mindent rendben talált

Az egészségügyi intézmény vezetői szerint összevissza hazudozott a helyi portálnak a volt munkatársuk, aki szerint a fertőzöttek közül sokan az orvosi bánásmód miatt halnak meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, eddig tartott a nagyszebeni botrány: a megyei sürgősségi kórház vezetősége által elrendelt belső vizsgálat szerint az intenzív terápiás osztály megfelelőképpen működik, a kezelésre szoruló koronavírusos pácienseket a szakmai előírások alapján kezelik, szóval semmi nem igaz abból, amivel a személyzetet megvádolták.

A gyors vizsgálatra azért volt szükség, mert – mint ismeretes – az intenzív osztály egykori alkalmazottja a Turnul Sfatului helyi lapnak azt nyilatkozta, a betegeket ágyhoz kötötték és leszedálták, több páciens indokolatlanul lélegeztetőgépre került, emiatt sokan életüket vesztették. A névtelen forrás konkrétan azt állította, hogy betegeket ölnek az ATI-n, és ebből ő is kivette a részét.

Florin Neag, a megye legnagyobb kórházának a menedzsere kedden azt mondta, senki nem panaszkodott a betegek közül az orvosi bánásmód miatt. Jelenleg az intenzív osztályon 18 pácienst ápolnak, közülük „csupán” egy volt lélegeztetőgépre kötve.

Ingyencirkusz ide, túlzások oda, a történet itt még nem ér véget, mivel az ügyészség emberölés vádjával eljárást indított az ügyben, annak a végeredményét is meg kell még várni.

A kórház vezetősége egyébként azt fontolgatja, hogy telerakja térfigyelő kamerákkal az intenzív terápiás osztályt, ugyanakkor beismerik, hogy nem minden működik tökéletesen az intézmény falain belül, de minden nap igyekeznek javítani a feltételeken.

Hirdetés