Elütötte szomszédját, de a kórház helyett hazavitte, ahol meghalt

Nem volt a legjobb döntés.

Hirdetés

Nem igazán tudjuk felérni ésszel, mi járhatott a fejében annak a Suceava megyei férfinak, aki amiatt, hogy nem figyelt oda a volánnál ülve, elgázolta szomszédját, majd mindent megtett annak érdekében, hogy az ne élje túl a balesetet.

A moldvai megye Ostra nevű településén bekövetkezett tragédia akkor került a rendőrség figyelmébe, amikor egy helybeli értesítette őket, hogy holtan találta a szomszédját az ágyban.

A kihívott mentő személyzete annak rendje és módja szerint megállapította a halál beálltát, a holttestet pedig az ilyenkor szokásos eljárás szerint elszállították boncolásra.

A boncolóorvos azonban a rutineljárás során gyanút fogott, ugyanis az elhunyt lábán súlyos sérüléseket fedezett fel.

Értesítette a rendőrséget, az pedig azonnal gondatlanságból elkövetett emberölésnek sorolta be az ügyet, és nyomozást indított.

A vizsgálat során a településen kihelyezett térfigyelő kamerák felvételeit is megnézték, és ekkor derült ki, hogy mi is történt valójában.

A felvételeken ugyanis azt látták, hogy a tragikus eset egyik főszereplője teherautójával elgázolja az áldozatot.

Akit aztán gyorsan felpakolt az utánfutóba – ám nem kórházba vitte, hanem haza, annak otthonába.

Hirdetés

Ott pedig szépen befektette az ágyába, mintha mi sem történt volna.

A Suceava megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szerint a gázoló abban reménykedhetett, hogy az áldozat majd magához tér és magától felgyógyul.

Annyira bátor azonban nem volt, hogy erről maga győződjön meg: több ízben is más szomszédokat kért meg különböző ürügyekkel, hogy látogassák meg az áldozatot, ellenőrizendő, hogy gyógyul-e már.

Nos, nem így történt: az elgázolt szomszéd meghalt.

A rendőrség pedig a térfigyelő kamerák felvételei alapján meglátogatta a gázolót, és őrizetbe vették.

Vélhetően a jövőben hosszú ideje lesz megtanulni, mi is pontosan a teendő akkor, ha valaki teherautóval elgázol egy gyalogost.

Hirdetés