Eltüntetik a színről a véreskezű csendőrparancsnokot, aki Úzvölgyében is elvégezte a piszkos melót

Sebastian Cucoş ezredes neve a nevezetes bukaresti tömegoszlatás kapcsán is ismerős lehet.

Hirdetés

Ugye emlékeznek rá?

Marcel Vela ügyvivő belügyminiszter most jelentette be, hogy az ezredes saját kérésére, illetve a belügyminisztérium orvosi bizottságának véleményét figyelembe véve tartalékállományba helyezik Sebastian Cucoşt.

Nem is csoda, hogy a mindössze 46 esztendős ezredest megviselték az utóbbi évek eseményei, hiszen elég sok piszkos munkát bíztak rá, esetleg ő akart nagyon-nagyon bizonyítani fölfelé.

Ő volt az aki a nevezetes 2018. augusztus 10-i bukaresti kormányellenes diaszpóratüntetésen a csendőrség ideiglenes főparancsnokaként könnygázzal és masszív gumibotoztatással oszlatta szét a békés tömeget, így az indián neve biztosan Könnyező Füst vagy Véres Gumibot lenne.

Az ügyben elvileg ellene is nyomoz a katonai ügyészség hivatali visszaélésben való bűnrészesség gyanújával.

Szintén ő volt az aki a tavaly június elején, az úzvölgyi katonatemetőben történt fociultrás nackóbulin civilben irányította a háttérben a szálakat (vagy inkább a román focihuligánokat). Érdekes módon két hónappal később, augusztus elején ki is nevezték, ezúttal a bukaresti csendőrség élére – elegáns módon mindössze napokkal azelőtt, hogy az egy évvel azelőtti véres tiltakozás évfordulóján újabb diaszpóratüntetést tartottak a fővárosban.

Nézzük csak meg egy pillanatra Sebastian Cucoş ezredest.

Hirdetés

Egy elszánt, a siker érdekében bármilyen eszközt bevetni hajlandó embert látunk, aki tudja magáról, hogy nem ő a legélesebb kés a fiókban, így a nyers fizikai erő bevetésével kénytelen érvényesülni ebben a kis életben. Ehhez pedig mi más kínálna jobb lehetőséget, mint valamelyik fegyveres alakulat.

Mint tudjuk, a hadsereg mindenkit vár, de főleg azokat, akiknek az agya helyén egy balta van.

Az ezredes egyébként, mielőtt civileket veretett volna halomra az embereivel, Koszovóban és Afganisztánban is járt éles bevetésen – Koszovóban meg is sebesült.

Az ezredes jó hazafi, ráfér tehát egy kis pihenés – a titkosszolgálat és a fejesek is így gondolják ezt.

Hirdetés