Bréking: Klaus Ionopotchivanoc Iohannis nyugdíjba megy…

… Ciolacu nem nyugdíjba, hanem munkalátogatásra megy május elsején… és mindannyiunk nagy kedvence, Diana Șoșoacă bejelentkezett a bukaresti főpolgármesteri székért.

Hirdetés

Bréking: Klaus Ionopotchivanoc Iohannis nyugdíjba megy!

Na de (ne) tessék megnyugodni, mert nem a politikai életből tűnik el. Igaz, a NATO-vezérségre nem tennénk nagyobb összeget, viszont arra szívesen fogadunk, hogy a délceg européer feltűnik még valamelyik kontinentális sóhivatal élén.

Szóval, Klaus Iohannis idén június 13-án betölti a hatvanötöt. A Jóisten éltesse! Na és a vonatkozó hazai törvények szerint, aki betöltötte életének hatvanötödik évét, továbbá férfi, nyugdíjba mehet. Pontosan ez történt: Ionopot államelnök úr beadta a nyugdíjazási kérelmét, ugyanis befejezi karrierjét a nagyszebeni Samuel von Brukenthal Főgimnáziumban, ahol 19 éven át a fizika rejtelmeire oktatta a nebulókat. (Miután otthagyta a katedrát, további nyolc éven át nem állhatott a helyére senki, mert csak.) Ugye, volt ő aztán tanfelügyelő, polgármester, majd álkisebbségi államelnök is.

Persze, mindenki arra kíváncsi, mekkora lesz Ionopot úr nyugdíja. Nos, nem lesz kicsi: a becslések szerint 8400 és 9000 lej között mozog majd. Mikor minden papírt elrendeznek. Szép, mi?

Ciolacu nem nyugdíjba, hanem munkalátogatásra megy május elsején

Ha május elseje, akkor majális, miccs, sör, has, erre gondol minden átlagpolgár (még az épp ügyeletező újságíró is, kávéja kortyolgatása közben). Na de ezért vagyunk mi átlagpolgárok és nem miniszterelnökök!

Mert a mioritikus haza miniszterelnöke, Marcel Ciolacu úr bezzeg nem miccsezik, sörözik, hasasodik, hanem munkalátogat május elsején! Ez a jó példa, amivel elöl kell járni! Ciolacu úr szépen karon fogta a PSD főpolgármester-jelöltjét, Gabriela Fireát és elment egy bukaresti depóba, ahol ügyesen elbeszélgetett az éppen dolgozó melósokkal (akik a miccsre meg a sörre gondoltak közben). De nem csak beszélgetett, szpícset is rögtönzött a jóember:

„Május elsején üzenem mindazoknak, akik megszakítás nélkül dolgoznak a kulcsfontosságú intézményekben, legyenek azok magán- vagy állami intézmények, hogy erőfeszítéseiket értékeljük! És azt is üzenem, hogy szociáldemokrata kollégáimmal együtt tovább fogok harcolni, hogy a jövedelmeik növekedjenek!”

Az éppen ügyeletes szerkesztő szíve is megdobbant a kormányfői üzenetre: hát tessék, a miniszterelnök értékeli az erőfeszítést! És tessék, május másodikán, sőt, 19-én sem megy el miccsezni Ciolacu úr, nem! Ő azért fog harcolni (minden nap!), hogy a mi jövedelmünk növekedjen! Istenem, csak oda ne vesszen a harcmezőn…

Diana Șoșoacă bejelentkezett a bukaresti főpolgármesteri székért

Hirdetés

Na kérem, ez aztán váratlan fordulat! Diana Șoșoacă, aki a román politikai bagázs kétségkívül legszínesebb egyénisége, berobbant a ringbe, ahol a mioritikus főváros főpolgármesteri bársonyszékéért folyik majd az iszapbirkózás az idei helyhatósági választásokon.

Persze, ez se ment neki csont (és cirkusz) nélkül. Șoșoacă asszony már múlt héten lecsapta aktacsomagját az egyik bukaresti választási iroda asztalára, ám a gonosz funkcionáriusok úgy ítélték, nincs meg a szükséges számú érvényes aláírás, hogy a SOS Románia nevű hisztipárt elnök asszonya indulhasson a választásokon.

Mire Șoșoacă asszony kifakadt, hogy igen, mert Ciolacu parancsot adott, hogy őt ne engedjék pályára, és hogy a főváros főpolgármesteri hivatala a legkorruptabb intézmény Romániában, és hogy persze, mert minden párt fél tőle, mármint Șoșoacă asszonytól, mert ő majd minden párttól elveszi a szavazatokat.

Lehet, hogy tényleg félnek Șoșoacă asszony szájától, lehet, hogy nem, a tény viszont az, hogy a jelentkezési időszak utolsó napján a választási hivatal beadta a derekát. Ami azt jelenti, hogy irtó izgalmas lesz a helyhatósági választás Bukarestben. Legalábbis a szájhabzó szókarate szintjén. És egyben javul a női kvóta is, ami a főpolgármesteri székversenyt illeti…

Hirdetés