Az úzvölgyi sztárcsendőrt nevezik ki a bukaresti tömegoszlatók élére

Arról az úriemberről van szó, aki a székelyföldi temetőfoglalást és a tavalyi, bukaresti tüntetés szétverését is levezényelte.
Hirdetés

Ne legyenek illúzióink, ebben az állandó fejetlenségben tévelygő, következmények nélküli országban tényleg bármi megtörténhet: régi ismerősünk, az úzvölgyi etnikai konfliktust levezénylő Sebastian Cucoșt hamarosan kinevezik a bukaresti csendőrség élére, valamiért épp az augusztus 10-ei tüntetés előtt. Ezt a Hotnews.ro belügyminisztériumi forrásokból tudta meg.

Cucoș – aki jelenleg az országos csendőrség helyettes parancsnoka –

vérbeli negatív médiasztárrá vált az elmúlt egy évben. Ő volt az, aki tavaly augusztusban, még országos főparancsnokként főszerepet vállalt a brutális tömegoszlatásban,

amelynek az lett a következménye, hogy a katonai ügyészség büntetőeljárást indított ellene (is).

A nevét az erdélyi magyarság is megjegyezhette: az úriember a csendőrség vezérkari főnökeként valamiért nagyon fontosnak érezte, hogy június 6-án részt vegyen az úzvölgyi hősi emlékműavatáson (erről itt egy beszédes videó), ahová

épp akkora állományt vezényelt ki, hogy az illegálisan beépített temető épségét ne tudják megvédeni,

ráadásul – a tavalyi bukaresti eseményekhez hasonlóan – a helyszínre érkező fociultrákkal is olajozottan együttműködött. Szóval a csávó valamit nagyon tudhat.

Hirdetés

A főváros épp ismét egy hatalmas tüntetésre készül, melyre a szervező – a Diaszpóra Romániáért Polgári Akciócsoport – pont ma kapta meg az engedélyt. A mostani évfordulós tüntetést azért előzi meg fokozott várakozás, mert a tavalyi demonstráción kirobbant erőszaknak hónapokig tartó politikai kihatásai voltak Romániában.

Tegnap írtuk meg egyébként, hogy a belügyminisztérium menesztette az országos csendőrség főparancsnokát Ionuț Sindilét, aki ellen szintén büntetőeljárás indult a tavalyi bukaresti demonstráción kirobbant erőszak miatt.  

Hirdetés