„Elsöpörjük a kormányotokat, ha nem duplázzátok meg a gyerekpénzt!”

Ezt a kedves üzenetet küldte az aktuális PSD-vezér az Orban-kabinetnek, miután az alkotmánybíróság véget vetett az időhúzásnak.

Hirdetés

A csodálatos román politika egyik hónapok óta zajló telenovellája a gyerekpénz megduplázásához kapcsolódik, s az újabb epizód ma került „adásba”. Az alkotmánybíróság szerdán lesöpörte az asztalról a kormány óvását, ami gyakorlatilag azt jelenti, nem lehet tovább halogatni a gyerekpénz megkétszerezését.

Elő is kapta azonnal a zsarolókártyát a Szociáldemokrata Párt (PSD) vezére, Marcel Ciolacu, aki a Facebook-oldalán azt üzente Iohannisnak és Orbannak: a pártja el fogja seperni a liberális kormányt, ha az nem duplázza meg a gyerekpénzt augusztus elsejétől.

Ciolacu értelmezése szerint a PNL mindent elkövet annak érdekében, hogy megakadályozza a törvényt, melyet, mint tudjuk, a szociáldemokraták kezdeményeztek. Amennyiben a kormány nem lesz hajlandó megemelni a segélyt, a parlamentben többségben lévő PSD-sek tényleg benyújtják a sokat ígérgetett bizalmatlansági indítványt – kapta elő a régi lemezt az aktuális szocdem-király.

Amennyiben a tavaly ősz óta tartó telenovellának nem lesz folytatása, a gyerekpénz 300 lejre nő augusztustól. A tekervényes történetet itt foglaltuk össze részletesen.

Hirdetés