Technician servicing the gas boiler for hot water and heating

Elromlott a kazán? Vigyázzunk, kit hívunk megszerelni, mert egy álkazánszerelő garázdálkodik szabadon Kolozsváron

A nevét és a címét is ismeri már a rendőrség, mégsem tesz egyelőre semmit. Több áldozat jelentkezése esetén lépnének.

Hirdetés

Már egy ideje fokozott figyelemmel követjük, milyen változatos módon igyekeznek pénzt kicsikarni a gyanútlan emberektől a gátlástalan szélhámosok, akik nem riadnak attól sem vissza, hogy valamelyik felkapott szakma profi képviselőjének hazudják magukat.

Felsorolni is hosszú lenne, hány ilyen „szakember” bukott már le az elmúlt pár évben, ahhoz viszont nem fér kétség, hogy a megtévesztő szélhámosok kategóriájának csúcsán az álorvosok, álfogászok, álplaszitikai sebészek állnak. Hozzájuk képest smafu az a férfi, aki kazánszerelőként hirdeti magát a legnagyobb román nyelvű apróhirdető oldalakon. Még az is lehet, hogy valójában ért hozzá, csak könnyebb felvenni a pénzt az el nem végzett munkáért, majd – se szó, se beszéd – felszívódni, mintsem megoldani a kazánproblémát.

A sajtóhoz egy kolozsvári férfi fordult azzal a panasszal, hogy becsapta egy állítólagos kazánszerelő, aki az OLX-en hirdette szolgáltatásait. A férfi több névvel és telefonszámmal van jelen az oldalon.

A módszere pofonegyszerű: a meghibásodott kazánt az ügyfél lakásán szétszereli, az alkatrészek egy részét hazaviszi, hogy majd otthon elvégzi a javítást, elkér egy előleget, végül, mint aki jól végezte dolgát, örökre felszívódik a kazán alkatrészeivel együtt.

Hirdetés

Roppant dühítő lehet a mostani időjárási viszonyok közepette egy szélhámos miatt kazán nélkül maradni, így a károsult család sem hagyta annyiban a dolgot. A rendőrséghez fordultak a szélhámos összes adatát megadva, de kiábrándító választ kaptak: több károsult kellene panaszt tegyen, hogy eljárás indulhasson ellene.

Jobb megoldás híján az átvert férfi a fogyasztóvédelemnél emelt panaszt, és a sajtóhoz fordult, hogy figyelmeztessen másokat, nehogy úgy járjanak, mint ő.

Hirdetés