El tud még képzelni 800 embert egy koncerten, zárt térben? Csak mert szombaton lesz egy ilyen Kolozsváron

És a hétvégén Bukarestben is szerveznek hasonló próbarendezvényeket.

Hirdetés

Amikor először belengették a kolozsvári próbakoncert ötletét, arra számítottunk volna, hogy sokkal óvatosabban kezdenek az illetékesek, de most kiderült, hogy nem kevesebb, mint 800 ember részvételével mehet a buli május 15-én, vagyis most szombaton 19 órától.

Mondjuk a Slayer-pólót otthon lehet hagyni, mert a buli a Kolozsvári Román Operában lesz. A társulat Charles Gounod Faustját adja elő.

Amint arról korábban már írtunk, a próbakoncert ötletére Florin Cîțu miniszterelnök is rábólintott, de természetesen egyelőre csak beoltott emberek válthatnak jegyet a produkcióra.

Bogdan Gheorghiu kulturális miniszter most arra is emlékeztetett, hogy a résztvevőket 14 napon keresztül meg is figyelik, legalábbis figyelemmel kísérik az egészségi állapotukat, hiszen éppen az a cél ezekkel a próbaelőadásokkal, hogy kiderüljön, újra lehet-e indítani a kulturális életet beoltott közönséggel.

Hirdetés

Persze több mint egy év után alaposan meg kell majd gondolni, melyik zakót melyik nyakkendővel vegye fel az ember, a hölgyek pedig jobb, ha már egy nappal korábban elkezdenek öltözködni az eseményre. A szólistáknak is jobban fog izzadni a tenyere a hosszú szünet utáni első fellépésen, de ha minden jól megy, lassan-lassan tényleg visszatér a várva várt normalitás. Csak pár szúráson és még egy kis türelmen múlik.

Hasonló próbaelőadások lesznek a Bukaresti Román Operában is pénteken és vasárnap 19 órától, előbb 700, majd 1000 résztvevővel, szombaton 19 órától pedig a Bukaresti Nemzeti Színházban 800 nézővel.

Hirdetés