Illusztráció | Fotó: Mediafax

Egy vágóhíd román munkásai fertőződtek meg tömegesen Németországban

A felső-szászországi vágóhíd 92 alkalmazottjának lett pozitív a koronavírustesztje, egyelőre nem lehet tudni, pontosan hány román állampolgár van köztük.

Hirdetés

Miközben a kelet-európai olcsó munkaerőnek most óriási értéke van Nyugat-Európában, nem kockázatmentes a külföldi munkavállalás a járvány megjelenése óta. A vendégmunkások rendszerint zsúfolt helyeken vannak elszállásolva, elég egyetlen embernek megfertőződnie, és a kór megállíthatatlanul továbbterjed a többiekre is. Ezt legutóbb egy felső-szászországi vágóhíd munkásai igazolták: 92 alkalmazott esetében mutatták ki a koronavírust, ebből 62-en egy lakókomplexumban laktak.

A külügyminisztérium megerősítette, hogy több román állampolgár is dolgozott a német vágóhídon, de egyelőre nem lehet tudni, hogy hányan fertőződtek meg, ugyanis még folyamatban van az esetszámok kivizsgálása.

Nem ez az egyedüli eset, amikor román vendégmunkások fertőződnek meg tömegesen Németországban. Május elején Észak-Rajna-Vesztfáliában 183-an betegedtek meg (a román állampolgárok száma nem ismert), egy másik vágóhíd esetében viszont tudható, hogy a 300 alkalmazott közül 200 romániai munkás tesztje lett pozitív.

Hirdetés