Képünk illusztráció / Fotó: Csiszér Attila, Székelyhon

Egy medvetámadás és egy medvegázolás is jutott erre a hétvégére

A székelypálfalvai támadás 29 éves áldozatát mentőhelikopter szállította Marosvásárhelyre.

Hirdetés

Sajnos nem múlik el egyetlen hétvége sem medve-ember konfliktus nélkül Erdélyben. Szombat este egy medvegázolás történt az 1-es számú főúton, Ploieşti közelében. A rendőrséget 22 óra körül értesítették arról, hogy medvével ütközött egy gépjármű Brassó és Ploieşti között, a 68. kilométerkőnél, Păuleşti közelében. A rendőrök a helyszínen ellenőrizték, hogy a sofőr fogyasztott-e alkohol, a teszt negatív lett. A medve tetemét a környezetvédelmi őrség képviselői szállították el az úttestről – tájékoztat a rendőrség.

Egy másik incidensben nem a medve, hanem az ember járt pórul: vasárnap délelőtt tíz óra körül egy 29 éves férfire támadt a nagyvad Székelypálfalván. A helyszínre a mentőszolgálat székelyudvarhelyi egysége szállt ki. A Székelyhon Péter Szilárd, a Hargita Megyei Mentőszolgálat vezérigazgatója közlése alapján azt írja, hogy a fiatalembernek könnyebb mellkasi, illetve hasi sérülései vannak. Miután a helyszínen ellátták, mentőhelikopter szállította Marosvásárhelyre.

Az utóbbi időszakban nagyon gyakorivá váltak az ehhez hasonló esetek, a közhangulatot pedig fokozza, hogy csövön van egy sürgősségi kormányrendelet, mely elviekben megoldaná a medvekérdést. Erről itt írtunk bővebben.

Hirdetés