Egy hívő szerint haladéktalanul újra engedélyezni kell az ortodox miséket, mert jön a húsvét

A panaszos a bíróságon próbál érvényt szerezni igazának.

Hirdetés

A Bákó megyei bíróságon támadta meg egy helyi lakos Marcel Vela belügyminisztert, és a koronajárvány miatt korábban bevezetett 2-es számú katonai rendelet azon részét, amely megtiltja a hívek részvételét a vallásos liturgiákon.

Azóta amúgy a 3-as számú rendelet is életbe lépett, amely már kijárási tilalommal is sújtja a lakosságot.

A panaszos, Chirilă Gh. Mihai-Silviu szerint azonban az mégiscsak utolsó dolog a kormány részéről, hogy egy olyan fontos keresztény ünnep előtt, mint a húsvét, Jézus Krisztus feltámadásának ünnepe, kitiltják a hívőket a templomokból.

Chirilă Gh. Mihai-Silviu valószínűleg többet olvasott vallásos könyveket, mint virológiai tanulmányokat, de a kutatások egyértelműen igazolták, hogy a vírus a templomban is fertőz, és nem csak a hamis híveket. (Vö.: Isten útjai kifürkészhetetlenek.)

Hirdetés

Emberünk annyi engedményt tesz azért nagylelkűen a kormánynak és a hatóságoknak, hogy az átírt rendeletben megszabjanak egy felső küszöböt azt illetően, hányan fertőződhetnek meg vehetnek részt egyszerre egy misén, még a közös kanál használatát is meg lehet tiltani áldozáskor, hogy ne ismétlődhessen meg a vasárnapi, kolozsvári eset, de az ikonokat is fertőtleníteni lehetne, mielőtt mindenki végigcsókolja őket. Sőt szerinte fel lehet szólítani a koronás betegeket, vagy a vírus hordozóit, hogy ne menjenek el a misére. Erre eddig nem gondoltunk.

Chirilă Gh. Mihai-Silviu ezt a pert nem fogja megnyerni.

Hirdetés