Egy évre eltiltották a tanítástól a mocskos szájú pszichológiaprofesszort. Addig is elmehet kocsisnak…

Azért azt is meghallgattuk volna, milyen ékes magyar szavakkal fogadja a döntést Szamosközi István.

Hirdetés

Egy évre felfüggesztette a mocskos szájú megnyilvánulásával egy héttel ezelőtt botrányt kavaró Szamosközi István oktatói tevékenységét a Babeș–Bolyai Tudományegyetem etikai bizottsága. A pszichológiaprofesszor ez idő alatt az egyetemi élet más területein sem vehet részt aktívan, nem pályázhat vezetői funkcióra, de államvizsgáztató bizottságokban sem vehet részt.

Az egy év leteltével is csak akkor térhet vissza, ha előzőleg legalább két alkalommal konzultált az egyetemi ombudsmannal olyan, számára nyilvánvalóan ismeretlen témakörökről, mint az etika, a diszkriminációmentesség vagy a nemek közötti egyenlőség.

Ha ez megvan, és visszatér a katedrára, akkor ezt csak az egyetem Pszichológia és Neveléstudományok Karának dékánja szigorú felügyelete mellett teheti, aki gondoskodik majd arról, hogy ne gyúrhasson bele semmit sehova.

Mint ismert, Szamosközi István egy online óra szünetében bizonyította be, hogy kocsisként is remekül megállná a helyét, amikor olyan alpári stílusban kezdett el káromkodni – gondolván, hogy senki sem hallja – hogy azt a faluvégi kurta kocsmában is megirigyelné az oda járó, egyáltalán nem úri közönség.

Vesztére a felvételt a Facebookon is közzétette a pszichológia kar egyik volt diákja, ennek nyomán pedig fény derült arra is, hogy a professzor már évtizedek óta minősíthetetlen hangnemben beszél diákjaival és tanártársaival, rendszeresen megalázza, megfélemlíti őket.

Hirdetés