Ájulásig zongorázott a rekordkísérletre vállalkozó váradi művész (FRISSÍTVE)

A rekord nem jött össze, de Thurzó Zoltán teljesítménye így is bámulatos: 77 óra 40 percen keresztül játszott. Jövőre újra megpróbálja.

Hirdetés

A hét folyamán sokan drukkoltak Thurzó Zoltán váradi zongoraművésznek, aki nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy – minimális megszakításokkal – 130 órán keresztül zongorázzon, megdöntve ezzel minden idők leghosszabb „koncertjének” rekordját.

A kedd reggel 8 óra tartó próbálkozást péntek este egészségügyi okokból le kellett állítani, amit a művész a hivatalos Facebook-oldalán jelentett be. Tény, hogy a huzamosabb ideig tartó alvásmegvonás súlyos egészségügyi kockázatokat rejt, Thurzó pedig kedd óta mindössze 90 percet aludt, kihasználva, hogy a Guinness-szabályok alapján minden 60 perc játék után 5 perc szünet jár, amivel saját belátása szerint gazdálkodhatott.

Követői nem tűnnek csalódottaknak: sok biztatást és pozitív visszajelzést kapott a kísérlet ideje alatt, illetve a leállást követően is.

F R I S S Í T É S

Hirdetés

Miután kipihente a fáradalmakat, Thurzó videóüzenetben mondott köszönetet a stábjának, mely mindvégig támogatta, ugyanakkor elmondta, mi is zajlott le benne és vele a rekordkísérlet során. Mint kiderült, a kísérlet feladása előtt kétszer is elájult, rohammentőt is hívtak hozzá. Az első ájulás után erősítőt és vitaminokat kapott, majd megpróbálta folytatni, de miután másodjára is eszméletét vesztette, csapata tanácsára, saját egészsége érdekében feladta.

A zongoraművész váltakozó érzésekkel beszélt az élményeiről, mint mondta, olykor vízió voltak zongorázás közben az alváshiány miatt. Akik arra fogadtak pénzben, hogy elbukik – merthogy voltak ilyenek is – azok most örülhetnek, mondta Thurzó, aki minden megpróbáltatás ellenére jövőre ismét megpróbál rekordot dönteni a világ leghosszabb egyszemélyes zongorajáték-maraton kategóriában.

Hirdetés