Korrupció a parlamentben: zsíros állásokkal próbálta megvesztegetni AUR-os kollégáját az egyik kormánypárti képviselő

A bűncselekmény a bizalmatlansági indítványról szóló parlamenti szavazás előtt történt, és konkrét bizonyíték is van rá. Az sem kizárt, hogy a botrány tovább gyűrűzik majd.

Hirdetés

Nocsak, nocsak! Az AUR vezető politikusai köztudottan verhetetlenek, ha összeesküvés-elméletekről és nagyotmondásról van szó, de úgy látszik, ezúttal nem lőttek mellé. Mint tudjuk, október 5-én Florin Cîţu kormánya megbukott, miután a PSD bizalmi szavazást kezdeményezett a parlamentben, amelynek két háza elsöprő többséggel meg is szavazta a kezdeményezést.

Ezt megelőzően persze kemény meccsek zajlottak a kulisszák mögött, s egy adott ponton George Simion, az AUR társelnöke azzal állt elő, hogy

a liberálisok több AUR-os honatyát is meg akartak vásárolni a szavazás előtt,

ezért az Országos Korrupcióellenes Ügyészséghez (DNA) fordulnak. És láss csodát: a DNA csütörtökön bejelentette, bűnvádi eljárást indított Cosmin Șandru PNL-s képviselő ellen,

aki a gyanú szerint tényleg meg akart vesztegetni egy AUR-os parlamenti képviselőt. A vádirat szerint a liberális honatya konkrétan azt ígérte a kollégájának – Ciprian Titi Stoicáról van szó egyébként –, hogy a hozzátartozóinak jó kis vezetői állásokat szerez közintézményeknél, ha nem vesz részt a bizalmatlansági indítványról szóló szavazáson.

A terv nem jött össze, sőt: Stoica rögzítette a beszélgetést

és el is küldte a DNA-nak. Az ügyben egyébként Nicolae Bitea, a temesvári tömegközlekedési vállalat vezérigazgatója is érintett, ellene is bűnvádi eljárás indult. Ebből egyébként még nagyobb botrány is kerekedhet, ha George Simion tényleg igazat beszélt, és más hasonló megvesztegetési kísérlet is történt az említett szavazást megelőzően.

Hirdetés