Django elszabadul Alsórákoson: hollywoodi westernsorozatot forgatnak Brassó megyében

Nem ez az első amerikai szuperprodukció, melyhez Romániában kerestek helyszíneket, de állítólag ez a legdrágább nálunk készülő tévésorozat.

Hirdetés

Köztudott, hogy Romániát imádják az amerikai filmesek, több hollywoodi szuperprodukciót is forgattak már errefelé annál az egyszerű oknál fogva, hogy minőségi filmeket lehet készíteni anélkül, hogy túl sok pénzt kellene befektetni.

Ezúttal a Django című 1966-os westernfilm alapján készül egy hollywoodi TV-sorozat,

melyet a Brassó megyei Alsórákoson, pontosabban a község melletti természetvédelmi területen vesznek fel, itt építették meg a film fő helyszínének számító díszletvárost.

Ion Epureanu alsórákosi polgármester tudomása szerint ez a legdrágább tévés produkció, amit valaha Romániában forgattak,

hétfő óta egy 300 fős stáb dolgozik a község mellett forgatott westernsorozaton.

A munka a tervek szerint novemberig tart majd, ezt követően bukaresti és dobrudzsai helyszíneken is felveszek még néhány jelenetet. A sorozat főhőse Matthias Schoenaerts lesz, és a forgatókönyv szerint a Vadnyugaton játszódik az 1860-as években egy New Babylon nevű városkában.

Ne feledjük el, hogy a Kovászna megyei Rétyen forgatták a Hideghegy (Cold Mountain) című hollywoodi szuperprodukció több jelenetét és Nicole Kidman és Jude Law főszereplésével, de több Szeben és Hunyad megyei helyszínen forgott a Ghost Rider, melyben Nicolas Cage alakít. A romániai helyszíneken forgatott filmekről itt érhető el egy jó kis húszas lista.

Hirdetés