Csúcsdöntés pofátlanságban: egy forradalmárokon élősködő PSD-s kártérítést kér, mert már nem élősködhet a forradalmárokon

A nemrég felszámolt Román Forradalom Intézetének volt főtitkáráról van szó, aki beperelte a kormányt. ¯\_(ツ)_/¯

Hirdetés

Néha még a kelet-európai ember is meglepődik, de már meg se lepődik rajta.

Emilian Cutean volt PSD-s képviselő, aki dicsőséges pályafutásának legutóbbi szakaszában a decemberben sürgősségi kormányrendelettel felszámolt Román Forradalom Intézetének főtitkára volt, kártérítésért pereli a kormányt, amiért elmarták a húsosfazéktól.

A fickót ráadásul korábban öt év letöltendőre ítélték jogerősen, pályafutásának egy korábbi szakaszában ugyanis a forradalmárok ügyeiért felelős államtitkárság (SSPR) vezetője volt, és hát úgy alakult (úgy jött ki a lépés), hogy sikerült elsikkasztania 200 ezer lejecskét (upszi).

A Román Forradalom Intézetének igazgatója Gelu Voican Voiculescu, tiszteletbeli elnöke pedig Ion Iliescu volt, mindkettejüket emberiesség elleni bűncselekményekkel vádolják, mivel vélhetően többek között az ő kezükhöz tapad a forradalom mártírjainak vére. Felelni persze aligha fognak tetteikért, de a bűntudat dolgozhat a fiúkban, tavaly december 22-ére ugyanis egy undorító zenés-táncos mulatsággal akartak tisztelegni a forradalom hőseinek emléke előtt.

Ha csöndben maradnak, valószínűleg senki nem is tudott volna a Román Forradalom Intézetének létezéséről, ezzel az arcátlansággal azonban akkora (jogos) felháborodást keltettek, hogy a kormány pár héttel később sürgősségi kormányrendelettel számolta fel az intézetet.

Hirdetés