Családi tragédia Kolozsváron, hárman haltak meg. Két nap alatt a második megyei főrendőr bukik meg korrupció miatt – szerdai hírmix

Megjött a kánikula, a CFR az amúgy is csak vánszorgó vonatok lassításával kedveskedik a tisztelt utazóközönségnek.

Hirdetés

Áramütés okozta egy család három tagjának halálát Kolozsváron

Egy család három tagját – a 74 éves anyát, a 76 éves apát és a 46 éves fiukat – holtan találták kedden este Kolozsváron a Szopori negyedben. A három személy holttestét a családi házuk udvarán találták meg, a halálukat az előzetes vizsgálatok szerint áramütés okozta, ezt a törvényszéki orvosszakértői vizsgálat is megerősítette. A tragédia bekövetkeztének időpontját még nem sikerült pontosan megállapítani, mivel a ház egy gyérebben lakott, erdős területen áll, így a környéken lakók nem láttak vagy hallottak semmit.

A rendőrséget egy szomszéd riasztotta, miután sikertelenül próbálta sorra telefonon hívni a család tagjait. A holttesteket egy felfújható fürdőmedence mellett találták meg, mindhárman fürdőruhát viseltek. A hatóságok villanyszerelési szakértőt is a helyszínre hívtak, aki házilag barkácsolt elektromos szerelvényeket (vezetékeket, égőket) azonosított az udvaron, a medence fölött is villanyvezetékek húzódtak, a halálos áramütéseket valószínűleg egy ilyen drót okozta.

A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés ügyében vizsgálódik.

Jól gondolja meg, ha a napokban vonattal utazna – még lassabban haladnak majd a szerelvények

Vonattal utazni elég nagy kínszenvedés Romániában, a szerelvények ugyanis igen gyakran csigalassúsággal vánszorognak, rendszeresen késnek vagy éppenséggel nem is közlekednek, ha éppen elhúzódó pályafelújítás van valahol (jelenleg például Kolozsvár és Nagyvárad között).

A román vasúttársaság (CFR) most újabb meglepetéssel kedveskedik az utazóközönségnek. A társaság szerdán bejelentette, hogy a vonatok 20-30 km/h-val lassabban haladnak majd a normális sebességhez képest a következő három napra kiadott sárga és narancssárga hőségriasztás idején, amikor a sínek hőmérséklete meghaladhatja az 50 Celsius fokot. A hőségriadó Erdély legnagyobb részét, a Körösvidéket, Máramarost, Munténiát, Dobrudzsát, a Bánságot és Olténiát érinti.

A CFR közleménye arra nem tér ki, hogy ahol eddig is 20-30 km/h-ás sebességgel haladtak a gyakran légkondicionálás nélkül vagy nyithatatlan ablakokkal közlekedő vonatok, a szerelvények megállnak vagy negatív sebességgel haladnak-e, de ez nyilván csak egy rosszmájú megjegyzés részünkről.

Vállaposok a DNA hálójában– két nap alatt a második megyei rendőrfőnök bukik bele korrupciós ügybe

Tegnap adtunk hírt arról, hogy a korrupcióellenes ügyészség (DNA) ügyészei őrizetbe vették Mihai Rust, a Kolozs Megyei Rendőrség főnökét, Aurelian Mircea Rotart, a közlekedésrendészeti osztály vezetőjét és két rendőrbiztost. Rust hivatali visszaélésben való bűnrészességgel és hamis tanúzással gyanúsítják, miután gyorshajtással lebukott, majd beosztottjaival elintéztette, hogy ne vegyék el a jogosítványát és pénzbírságot se kelljen fizetnie.

Hirdetés

Szerdán jött az újabb főrendőri korrupcióval kapcsolatos hír: leváltották tisztségéből Florin Dogarut, a Fehér Megyei Rendőrség vezetőjét, miután a DNA hivatali visszaéléssel gyanúsította meg.

A G4media portál értesülései szerint Dogaru egy 2022-ben indított büntetőjogi ügyben érintett. Az ügy, amelyen a DNA ügyészei dolgoznak, többek között az Erdélyi-szigethegységben zajló illegális fakereskedelemre vonatkozik, amelyben a Fehér Megyei Rendőrség több vezető beosztású rendőrtisztje is érintett. Két évvel ezelőtt a megye több településén is házkutatásokat tartottak rendőrök és üzletemberek lakásán és cégek székhelyén.

Az ügyben a rendőrök mellett üzletemberek és faanyagot szállító cégek is érintettek.

 

 

Hirdetés