A miniszterelnök beígérte a nyugdíjemelést, oktatási szünettel ünneplik a sulik az oktatást – vasárnapi hírmix

Egy férfi szerelmi bánat miatt gyújtotta fel magát Bukarestben.

Hirdetés

Marcel Ciolacu egy szép nagy ígérettel köszöntötte az időseket

Október 1-je az idősek világnapja, ebből az alkalomból pedig a miniszterelnök is köszöntötte az idősebb szavazókat, akik előtt el is húzta a mézesmadzagot. Mi más is ígérhetett volna nekik, mint nyugdíjemelést. Ciolacu szerint már elő van készítve az új nyugdíjtörvényük, amelyet jövőre fognak véglegesíteni és alkalmazni, és aminek nem kevesebb a feladata, mint az, hogy megszüntesse a szektorban jelenleg tapasztalható egyenlőtlenségeket, és méltányos öregségi járadékot biztosítson minden egyes romániai nyugdíjas számára. Ezek aztán szép szavak, kíváncsian várjuk a konkrét eredményeket.

Bukarest központjában gyújtotta fel magát egy férfi

Felgyújtotta magát egy férfi Bukarest központjában vasárnap reggel. A helyszínen lévő szemtanúk videófelvételt is készítettek az esetről, amelyen látszik, hogy a lángokban álló férfi a földre esik, majd a környéken járőröző két rendőr közbelép, és egy poroltó segítségével eloltják a tüzet. A férfi eszméleténél volt, amikor kórházba szállították. Állítólag szerelmi bánat sarkallta a megdöbbentő tettre.

Csütörtökön elmarad az oktatás, mert így ünneplik a sulik az oktatást

Október 5-ikén, az oktatás és a pedagógusok világnapja van. Az oktatási minisztérium rendelete értelmében pedig ezen a napon nem kell iskolába menni. Vagyis az oktatás napját oktatási szünettel ünneplik a tanárok és a diákok is. Ennek alighanem mindannyian örülnek. Az idei tanév első vakációja különben október 27. és november 5. között lesz.

Hirdetés