CFR-szurkolók a cseheknek: zsidók! Slavia-szurkolók a kolozsváriaknak: cigányok!

Semmi különös, csak focimeccs volt a Fellegváron.

Hirdetés

Csütörtök este Kolozsváron a CFR 2-0-ra megverte a Slavia Prágát az Európa Konferencia-liga, 4. fordulójában, miután egy héttel ezelőtt a cseh fővárosban szintén győzött, 1-0 arányban.

A tegnapi meccs részleteiről itt írtunk, a pénteki nap folyamán azonban az is kiderült – és el is kezdett terjedni a médiában –, hogy a két csapat szurkolói kölcsönösen rasszista rigmusokkal kedveskedtek egymásnak.

Jste jen zidovska Slavia, azaz Csak holmi zsidók vagytok, Slavia – állt nagy betűkkel azon a banneren, amit a CFR szurkolói feszítettek ki és mutogattak a Csehországból érkezett vendégdrukkereknek.

„Cigányok! Cigányok!” – zúgott válaszképpen, szakadatlanul a prágaiak kórusa.

Hirdetés

A Gsp.ro sporthírportál szerint a két csapat szurkolói közötti kölcsönös utálat egy 2019-es meccsre vezethető vissza: amikor a Slavia és a CFR összecsapott a Bajnokok Ligája selejtezőjében, a prágai csapat néhány drukkere megszerzett néhány bordó-fehér kolozsvári lobogót, ezeket aztán a múlt héten, a két csapat prágai meccsén lobogtatták a fellegvári szurkolóknak. A zászlólopásnál nagyobb megaláztatás pedig nem létezik a fociultrák körében – írja a portál.

Az ügyből minden bizonnyal hatalmas botrány lesz, az UEFA ugyanis szigorúan bünteti a rasszista megnyilvánulásokat a meccseken.

Hirdetés