Bréking: megtért az aranyszájú sztárcsobán! Gigi: mostantól a magyarok a barátaim, a testvéreim!

A focimágnás fényharcos csapata tegnap egy büntetőnek köszönhetően jutott tovább a Konferencia-ligában, amit egy magyar játékvezető fújt be a meccs végén. Ettől nyílt ki a hősünk szíve.

Hirdetés

Itt van nekünk ez a Gigi Becali, a FCSB (leánykori nevén Bukaresti Steaua, de ezt az elnevezést egy, a névhasználathoz fűződő jogokat birtokló hadsereggel szemben elvesztett per miatt nem használhatja) finanszírozója, aki az elmúlt években sportot űzött a magyarellenes kijelentésekből. Gyűlölködő nyilatkozatait már számon sem lehet tartani,

de képzeljék, tegnap este csoda történt, az aranyszájú sztárcsobán megvilágosodott, bocsánat: megtért!

Történt ugyanis, hogy Becali csapata bejutott a Konferencia-liga csoportkörébe, miután a visszavágón 3-1 arányú győzelmet aratott a norvég Viking otthonában, de nem akárhogyan.

Tudni kell, hogy a bukaresti meccsen a norvégok nyertek 2-1-re, a tegnap esti mérkőzésen pedig a FCSB vezetett 2-1-re, egészen a 93. percig, s amikor már mindenki a hosszabbításokra készült, a magyar játékvezető, Bognár Tamás befújt egy tizenegyest a FCSB-nek, amit aztán Radunovic be is vágott – ez elég is volt a továbbjutáshoz. Hát ennyi kellett Giginek, hogy békét kössön a magyarokkal.

„Tegnaptól a magyarok a barátaim, a testvéreim! Azt a büntetőt senki nem fújta volna be!” – ujjongott a juhászmágnás

a Pro Arena műsorában.

Ugyanez a kifinomult úriember pontosan egy hónappal ezelőtt még a maga finom, ganésszárú gumicsizmás stílusában ócsárolta a Sepsi OSK-t – „„Nem hagyom a magyarokat, hogy átmenjenek az FCSB-n. Ők soha, az életükben nem fognak átmenni egy román csapaton” –, aztán a magyar kormányfőt – „Amikor Orbán tenni merészel valamit, én fejbe verem. Paff, le a Sepsivel!” –, de most azt ígéri, befejezi a gyűlölködést.

Hirdetés

Nyilván mindannyian tudjuk, hogy ez a fogadalom pontosan addig fog tartani, míg a hőn szeretett csapata belefut egy jó kis kolozsvári vagy sepsiszentgyörgyi pofonba a bajnokságban, és azt is könnyen kitalálhatjuk, miket mondott volna akkor, ha a magyarországi sípmester nem fújja be azt a büntetőt a tegnap esti meccsen.

Hă-hă-hă.

Hirdetés