Bréking! A jó Orban miniszterelnök bejelentette, amit a verebek is csiripelnek!

Csütörtökön véget ér a szükségállapot. És a felelős válságkormány továbbra is minden fegyvert bevet, hogy...

Hirdetés

Ülésezett a felelős válságkormány csütörtökön. És a jó Orban miniszterelnök bejelentette, amit mindenki tudott, de az eredeti (és némi magyarellenes uszítással fűszerezett) válságkormányzási káosz miatt sokan nem mertek elhinni: május 14-én, csütörtökön pontban éjfélkor véget ér a szükségállapot Romániában.

Az új (vész)helyzet viszont csak hétfőn lép érvénybe, legalábbis a törvény betűje szerint, ugyanis a felelős hatóságok addig szarakodtak, amíg kifutottak a jogi procedúra szerint szükséges időből.

Na de attól még rendes vészhelyzet lesz péntektől (biza, a bűvös május 15.), ígéri felelős válság-miniszterelnökünk zordan. Mégpedig úgy, hogy a csütörtöki napon módosítják a vészhelyzetre vonatkozó sürgősségi kormányrendeletet és a jó Orban a sürgősségi helyzetekkel foglalkozó országos bizottság (CNSSU) élére áll. Továbbá, a CNSSU meghozza majd azokat az adminisztratív intézkedéseket, amelyek közepette a jéghegy méretű jogi (és hatalmi) űr folytán kialakult törvény nélküli hétvégét át lehet vészelni anélkül, hogy hatalmas néptömegek hömpölyögnének szanaszét a mioritikus hazában.

Van-e még valaki, aki kételkedik a közeljövőben? Ha igen, akkor itt van a jó Orban legszebb mondata:

Hirdetés

Semmi nem fog minket megakadályozni abban, hogy a járvány kiváltotta kihívással szembeszálljunk.

Hát ez valóban lélekemelő. Csak ne változna a harcmodor naponta.

Hirdetés