Biztonsági okokból csökkenteni kéne az osztályok létszámát a tanügyminiszter szerint

Sorin Cîmpeanu azt is megígérte, azonnal lemond, ha fertőzési gócok alakulnak ki az iskolákban.

Hirdetés

Megírtuk mi is a nagy bejelentést, miszerint a legtöbb iskolában becsengetnek február 8-án, a második félévtől, ha a járványszámok nagyjából úgy alakulnak, ahogy az utóbbi hetekben, szóval érdemes szurkolni.

Ezt teszi Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter is, aki pénteken kijelentette, azonnal lemond, ha az iskolákban fertőzési gócok alakulnak ki. A tárcavezető a Hotnews portálnak adott interjújában azt is belengette, hogy a következő tanévtől lecsökkentenék az osztályok létszámát.

Szerinte ez több szempontból is jót tenne az ügynek. Egyrészt nyilván biztonsági okokból kellene csökkenteni a diákok számát egy osztályban, így elkerülhető lenne a zsúfoltság és lenne esély a távolságtartásra. Cîmpeanu szerint már most sem ártana ezt bevezetni, de tanév közben ez nyilván kivitelezhetetlen lenne.

Aztán arra is felhívta a figyelmet, hogy számos tanulmány beszél arról, hogy az osztálylétszám csökkentése pozitív hatással van a tanulók teljesítményére. Sorin Cîmpeanu szerint legtöbb 25-26 fős osztályokra lenne szükség.

A tanügyminiszter egyébként pénteken arról is beszélt, hogy az iskolákban heti öt órát fognak beiktatni annak érdekében, hogy be lehessen pótolni a tananyagot. Azt is javasolta, hogy a pedagógusok ezért óránként kapjanak 100 lejt.

Hirdetés