Fotó: Balogh Zoltán/MTI

Baszkföldön kampányol a székely kezdeményezés stábja – Spanyolország lehet a hetedik támogató állam

Az országban a szükséges aláírások 87 százaléka már megvan.

Hirdetés

Az SZNT nemzeti régiós kezdeményezésének kampányfőnöke, Pesty László Spanyolországba utazott, hogy az ottani politikusok segítségét kérje az aláírásgyűjtésben.

„A szükséges egymillió aláírás már összegyűlt, és megvan hat országból (Románia, Szlovákia, Magyarország, Horvátország, Litvánia, Svédország) is az előírt minimum aláírásszám, és ha február 7-éig kipipáljuk a hetedik országot is, akkor a Minority SafePack brüsszeli elbukása után még egy érvényes európai polgári kezdeményezés segítheti az unió kisebbségben élő nemzeteit a megmaradásban” – idézi az Írdalá.hu közleménye Pestyt.

A kampányfőnök stábjával két napot Katalóniában, Barcelonában töltött, pénteken pedig Baszkföldön, Bilbaóban kampányolt, ahol csatlakozott hozzá Juhász Hajnalka magyarországi országgyűlési képviselő, a KDNP és az Országgyűlés külügyi bizottságának alelnöke is.

Spanyolországban eddig a szükséges aláírások 87 százalékát sikerült összegyűjteni. A kezdeményezés határidejét a járvány miatt többször kitolták, ám elég valószínű, hogy a február 7-iki lesz a végső határidő.

Részletek a Székelyhonon.

Hirdetés