Bármi lehetséges: két álfogorvos öt évig működtetett egy álrendelőt Bukarestben

Nem is merünk belegondolni, milyen lehet egy gyökérkezelés, melyet egy szélhámos végez el.

Hirdetés

Éveken át diploma és szakképesítés nélkül húztak, tömtek, kezeltek fogakat egy engedély nélkül működő fogászati rendelőben Bukarestben. A beavatkozásokat egy férfi és egy nő végezte, persze, egyikük sem rendelkezett fogorvosi képesítéssel. A fővárosi rendőrség bűnügyekért felelős szolgálata két házkutatást tartott az ügyben, átkutatták a rendelőként funkcionáló helyiséget is bizonyítékokat gyűjtve a két gyanúsított ellen.

A rendőrség szerint 2017 óta praktizáltak anélkül, hogy kitudódjon, nincs megfelelő képesítésük. A beavatkozások minőségével egészen biztosan voltak elégedetlenségek: a gyanúsítottaknak testi épséget és egészséget károsító tevékenység miatt is felelniük kell, a csaláson és a jogtalan hivatásgyakorláson túlmenően. Ráadásul recepteket is kiállítottak pácienseik számára, ami okirat-hamisítással bővítette a bűnlajstromot. A keletkezett kárt 60 ezer lejre becsülték.

Nem ez az első eset, hogy álfogorvosok buknak le: tavaly és tavalyelőtt is volt már hasonló. Az elmúlt években ugyanakkor megrökönyödve tapasztaltuk, hogy mennyi álorvos praktizál feltűnés nélkül az országban.

Hirdetés