Azt pusmogják, hogy Viorica Dăncilát elviszi a DNA

A PSD cáfol, de értesülések szerint a párt ideiglenes elnökétől indult a szóbeszéd.

Hirdetés

Az államfőválasztási kampánnyal kapcsolatos dokumentumokat vizsgál az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) – egyelőre ez az egyetlen biztosra vehető, a PSD által is megerősített információ abból az értesülésből, melynek alapján szárnyra kapott a pletyka, hogy Viorica Dăncilă egykori jelöltet elvihetik az ügyészek. Az is biztos, hogy az elmúlt napokban a PSD belső köre Konstancán ült össze, de hogy ott mi hangzott el, arról már ellentmondásos nyilatkozatok vannak.

A párt szóvivője azt állítja, hogy nincs semmi rendkívüli abban, hogy a DNA megvizsgálja, hogyan költötték el a kampányra szánt pénzeket, és ugyanúgy a nemzeti liberálisoktól is bekérik a kampány költségvetésével kapcsolatos iratokat. Ugyanakkor tagadja, hogy Dănciláról beszélgettek volna a konstancai titkos ülésen. Ehhez képest több sajtóorgánum is úgy tudja, hogy Marcel Ciolacu ezen azt mondta a PSD olténiai oligarcháinak: Viorica Dăncilát lerohanja a DNA. A híresztelésbe bekapcsolódott több, a PSD-hez közel álló sajtótermék is, melyek szerint a 2019-es kampányt érintő vizsgálat bombaként fog robbanni a helyhatósági és a parlamenti választások előtt.

Viorica Dăncilă tagadja, hogy bármi köze is lenne a PSD állítólagos illegális kifizetéseihez, főleg, hogy minden szerződést és elszámolást Mihai Fifor akkori főtitkár és Mircea Drăghici kincstárnok írt alá (utóbbi ellen pénzmosás gyanújával vizsgálódik a DNA). Dăncilă tudomása szerint a DNA a 2017-2019 közötti időszakot vizsgálja, amikor még Liviu Dragnea volt a PSD elnöke.

Az ügy kapcsán több érintett is nyilatkozott, természetesen mindannyian mossák kezüket, és semmit sem tudnak arról, hogy bárki is lopott volna a PSD-ben. Azt viszont egyre többen elismerik, hogy a PSD-nek több millió eurós tartozása van.

Hirdetés