Azt azért nem gondoltuk volna, hogy egyszer vendéglőbe is lehet menni oltakozni

Eljött ennek is az ideje: a Hunyad megyei közegészségügyi hatóság országos premiert harangozott be. Vajon ezután a kocsmák következnek?

Hirdetés

Meglehetősen eredeti ötlettel rukkolt elő a Hunyad megyei közegészségügyi hatóság, ami új horizontokat nyithat meg az oltáskampányban. Arról van szó, hogy Vajdahunyad egyik menő éttermét (WERK a neve) kedden oltóközponttá (!!!) alakítják, és az a terv, hogy egy cégcsoport 250 alkalmazottját egyetlen nap alatt beoltják.

Az üdvözlendő akciónak apró szépséghibája is akad: mivel a vendéglátóipari egységek belterei egyelőre nem fogadhatnak vendégeket, természetesen arra nem lesz lehetőség, hogy szúrás előtt vagy után egy jó rántott húst is bekapjon az ember fia, arról nem is beszélve, hogy a szakértők alkoholos italok fogyasztását sem ajánlják az oltakozni vágyóknak.

Az oltáskampány által produkált számokat elnézve egyébként az sem kizárt, hogy a közeljövőben akár kocsmák teraszán is megkaphatjuk az oltást. Hétfőn például kiderült, hogy 13 megyében Arad, Beszterce-Naszód, Kovászna, Călăraşi, Giurgiu, Buzău, Vrancea, Vaslui, Neamţ, Suceava, Botoşani, Gorj és Mehedinţi – már egyetlen személy sincs a várólistán, Máramaros megyében is alig ketten várakoznak. Országos szinten jelenleg alig 64 816-an várják a sorukat.

Hirdetés