Azért ez sem semmi: háromszor sikerült egy férfinak megszöknie a karanténből

Szép teljesítmény.

Hirdetés

Szinte már Houdinivel egy lapon emlegethető szabadulóművésszé tett a koronavírus-járvány egy 28 éves Szilágy megyei férfit, aki olyannyira magasról tett a külföldről hazatértekre vonatkozó karantén-előírásokra, hogy háromszor is meglógott az elkülönítésből.

A férfi még március 18-án tért vissza Nagy-Britanniából, és ahogy ilyenkor szokás volt, házi karanténba került.

Azonban nem tartotta be a szabályokat. A rendőrök március 27-én Zilah központjában bukkantak rá, ezért büntetésként tizennégy napra hatósági karanténba zárták.

Itt már egy nap kellett ahhoz, hogy megpattanjon: március 28-án búcsút intett a karanténnak.

A rendőrség most is gyorsan lépett – még aznap fülön csípték egy zilahi lakásban –, és újabb tizennégy napos karanténba helyezték, amelynek április 11-én kellett lejárnia.

Itt már tovább bírta, és úgy tűnt, minden rendben is lesz – erre érthetetlen módon, csupán egy nappal a karantén letelte előtt ismét nyúlcipőt húzott.

Hirdetés

A menetrendszerű szökés után a rendőrség ismét menetrendszerűen elkapta – ezúttal egy benzinkútnál –, ám most súlyosabb következményekkel kell szembe néznie.

Hétfőn őrizetbe vették, és bűnvádi eljárás indult ellene járvány leküzdésének kétrendbeli meghiúsítása miatt.

Úgyhogy előfordulhat, hogy hamarosan olyan helyre kerül, ahonnan nehezebb lesz megszökni.

Azért persze az a kérdés is fölmerül, hogy milyen hatékonyan őrzik az illetékes hatóságok a karanténhelyszíneket, ha onnan kétszer is csak úgy ki lehetett sétálni?

Hirdetés