Az RMDSZ-nek végre sikerült kigolyóznia saját világbékeharcosát Marosvásárhelyen

Hosszú kínlódás után a szövetség javaslatára leváltották az alpolgármesteri tisztségből Makkai Gergelyt.

Hirdetés

Felvirradt a nagy nap: hosszú hónapokig tartó küzdelem, könyörgés és felszólítás után az RMDSZ-nek sikerült elérnie Marosvásárhelyen, hogy saját alpolgármestere elveszítse a tisztséget – erről szavazott csütörtökön a helyi önkormányzati képviselő-testület.

Aki csak most kapcsolódik be a történetbe, annak bizonyára ez teljesen abszurd dolognak tűnik, de nem győzzük hangsúlyozni, hogy mindez Marosvásárhelyen zajlott, ahol – mint tudjuk – bármi bármikor megtörténhet.

Itt ért tehát véget Makkai Gergely viharos alpolgármesteri pályafutása, aki akkor verte ki a biztosítékot az RMDSZ-frakciónál, amikor tavaly a város pénzén részt vett egy dél-koreai világbéke-konferencián (!!!).

Azóta az RMDSZ rendszeresen követeli a lemondását, a nyugdíjas meteorológus azonban nem volt hajlandó megválni a kényelmes elöljárói széktől. Ezután valóságos verseny alakult ki a leváltásáért: először a Szabad Emberek Pártja (POL) nyújtott be egy tervezetet Makkai elmozdítása érdekében, majd az RMDSZ is benyújtotta a sajátját. Ők biztosan értik, miért.

Végül az utóbbi határozat-tervezetről voksolt a tanács, és kétharmados többséggel össze is hozták Makkai menesztését.

Hirdetés

„Érdekes” még az is, hogy a tanácsülés utáni közleményében az RMDSZ Maros megyei szervezete politikai diadalként számol be erről az egészről és közli, hogy kétharmados Florea-ellenes többség született a csütörtöki tanácsülésen.

Annyi biztos, hogy nem a béke szele fújdogál a városháza körül, lesznek még vad meccsek odabenn.

Hirdetés