Lassan végleg Dél-Koreába költözhet a vásárhelyi alpolgármester harcolni a világbékéért

Makkai Gergely leváltásáért ugyanis valóságos verseny zajlik: pártja, az RMDSZ és a POL is maga akarja kezdeményezni elmozdítását.
Hirdetés

Valóságos verseny kezd kialakulni Marosvásárhelyen a tekintetben, hogy ki váltsa le Makkai Gergely alpolgármestert, és a szép az egészben, hogy saját pártja, az RMDSZ is beszállt ebbe a versenybe. A Székelyhon beszámolója szerint a Szabad Emberek Pártja (POL) tanácsosai megkérték a az RMDSZ-frakció néhány tagját, írnák már alá a Makkai leváltását célzó kezdeményezésüket, ám az RMDSZ-esek a pártfegyelemre hivatkozva

inkább saját határozattervezetet fogadtak el ugyanerre nézve.

Amivel gyakorlatilag adtak a szarnak egy pofont, de a pártfegyelem az pártfegyelem.

Makkai egyébként 2017 derekán lett alpolgármester a Maros parti városban, és azóta számos jeles megvalósítás fűződik a nevéhez.

Csak vicceltem. 🙂

Az egyetlen dolog, amivel alpolgármesteri pályafutása alatt fölhívta magára a figyelmet, hogy tavaly Bakos Levente tanácsossal együtt a város pénzén utaztak ki egy dél-koreai világbéke-konferenciára, amivel nem kis felháborodást váltottak ki. Makkai Gergely azzal indokolta a közpénzből finanszírozott kirándulást, hogy a dél-koreai partnerek korábban a béke városa címet adományozták Marosvásárhelynek,

Dorin Florea polgármestert pedig a béke nagykövetének nevezték ki.

Itt most hagyok egy üres sort, hogy ezt legyen idő ezt megemészteni.

 

Hirdetés

Megvolt? Oké. Makkai még a következőket is hozzá bírta tenni: „Az emberiség egyik legfontosabb vágya a világbéke megteremtése, és az, hogy a két Korea egyesüljön. Ez nekünk, marosvásárhelyieknek is nagyon fontos…” Elképzelem, ahogy ülnek a szomorú vásárhelyi emberek, nagyokat sóhajtanak beszívva az Azomureș andalító füstjét, és közben egyre csak mantrázzák magukban: istenkém, bárcsak egyesülne végre a két Korea.

Végül az utazásra eldicapriózott csaknem hétezer lejt az alpolgármester saját zsebből volt kénytelen megtéríteni, hogy ne váltsák le azonnal, és az RMDSZ-ből is ki akarták zárni, de ennek ellenére még mindig tolja a biciklit a városházán. Kovács Levente, az RMDSZ Maros megyei szervezetének marosvásárhelyi ügyekért felelős ügyvezető elnöke a mostani leváltási akcióról azt mondta: senkit nem tudnak támogatni, aki a hírhedten magyarbarát (csak vicceltem)

Dorin Florea polgármesterrel lepaktál.

Ezt lefordítom magyarra: akit Florea valamely módon meggyőzött, hogy ne csináljon semmit, hogy ő (Florea) azt csinálhasson, amit csak akar.

Makkai Gergely egyébként nyugalmazott meteorológus. Mint ilyen, biztosan látja már, hogy gyülekeznek felette a viharfelhők (Cumulonimbus). 

Hirdetés