Az RMDSZ-en kívül egy párt sem villantott nagyot a legfrissebb népszerűségi felmérés szerint

Az RMDSZ viszont meglépte a parlamenti küszöböt, pedig legutóbb a fasorban sem voltak.

Hirdetés

Azt gondolom tudja, hogy a különféle hazai pártok fejesei jelenleg azért fordulnak egymás felé olyan arccal, mint akinek csikar a hasa, de nagyon szeretne metalénekes lenni, mert jönnek a helyhatósági választások, kampány van, és mivel dicsekedni nincs mivel, inkább szidják egymást. Ezért történhetett meg Iohannis ionopotchivanocozása, a PSD akadékoskodásai, sőt a helyzet már odáig fajult, hogy hogy Kelemen Hunor robotnak nevezte Klaus Iohannist, szóval diplomáciából balkániak vagyunk bár, de a citrom azért még nem narancs.

A legfrissebb felmérés szerint nem történt nagy változás az egy hónappal ezelőtti adatokhoz képest a legtöbb párt esetében, a leglátványosabb növekedést éppen az RMDSZ érte el a népszerűségi versenyben, 2,2 százalékponttal többen, a lakosság 5,6 százaléka szavazna most rájuk, ezzel ráadásul meglépték az 5 százalékos parlamenti küszöböt is.

A jelenleg kormányzó PNL még mindig a legnépszerűbb, 0,8 százalékkal népszerűbb mint a múlt hónapban (33,4%).

A PSD is csak keveset, másfél százaléknyit javított – jelenleg 23,4 százalékon vannak.

Az USR és a PLUS újabban választási koalícióban nyomul, együttes eredményük 17,2 százalék, ez valamivel gyengébb, mint a múlt havi, külön-külön mért eredményeik összege.

Hirdetés

Victor Ponta Pro Romániája is gyengébben teljesített, 9,7 százalékon van.

A PMP 3,9, az ALDE 3,4 százalékot ért el.

A felmérést az IMAS készítette az Europa FM megrendelésére.

Hirdetés