Az ön fényképe is ott mosolyoghat az atlétikai Európa-bajnokság kolozsvári versenyein

Bár a járvány miatt a nagyszabású nyári sporteseményt közönség nélkül szervezik meg, egy kis extra pénzért jelképesen azért jelen lehet.

Hirdetés

Románia idén első alkalommal rendez atlétikai csapat Európa-bajnokságot, és e rangos versenyre a kincses városban, a Kolozsvár Arénában kerül sor június 19–20. között.

Na már most, a nagyszabású sportesemény a koronavírus miatt közönség nélkül zajlik ugyan (köszi szépen, koronavírus, te szemét!), ám a szervezők kedveskedtek egy kis meglepetéssel az atlétikai játékok rajongói számára.

A Román Atlétikai Szövetség egyrészt már elérhetővé tette az online közvetítésre szóló mindössze 10 lej ellenértékű „virtuális jegyeket”, ám az elhivatottabbak számára van még egy opció.

Ez a rajongói jegy ugyan kicsit drágább, 50 lejért vesztegetik darabját, de ebben az árban egy kedves kis szolgáltatás is benne van: a jegy tulajdonosának kartonra nyomtatott fényképét kirakják a nézőtér egyik székére, így az illető legalább jelképesen jelen lehet a sporteseményen.

Hirdetés

A versenyen az atlétika nagyágyúi, világ- és Európa-bajnokok, csúcstartó sportolók lesznek jelen Fehéroroszországból, Belgiumból, Csehországból, Svájcból, Észtországból, Finnországból, Görögországból, Írországból, Hollandiából, Svédországból, Törökországból, Norvégiából és Romániából.

A fényképes kezdeményezés egyébként nem egyedi, már volt példa hasonlóra a világjárvány során. Ha hazai példa kell, elég ha a Sepsi OSK stadionjának lelátóin a szurkolók által épített hóemberekre gondolunk – ezzel a gesztussal jelezték a csapatnak, hogy velük vannak, még akkor is, ha a vírus fizikailag távol tartja őket a meccsekről.

Hirdetés