Fotók forrásai: Facebook/Infotrafic

Az okos város okos megoldásai: ágymatracból épített barikádot, hogy távol tartsa a parkolóhelyétől a betolakodókat

Nagy kincs a parkolóhely manapság Kolozsváron, ahol már az sem ciki, ha valaki szeméttel védi az önkényes parkolóhely-foglalóktól.

Hirdetés

A nap sírva nevetős képe a városképére és 21. századi megoldásaira büszke Kolozsvárról érkezett, ahol olyan neuralgikus pontnak számít parkolóhelyet találni a városban, különösen a zsúfolt lakónegyedekben, hogy a sofőröknek néha közelharcot kell vívniuk, hogy távol tartsák a fizetett helyükre pályázó sofőrtársaikat.

A “harci helyzet” kétségbeesett megoldásokat eredményez: a helyi közlekedési információkra szakosodott Facebook-csoportban bemutatott fotók tanúsága szerint az egyik tóközi lakos például ágymatracból, kövekből és gumiabroncsból épített barikádot, ami elég sokat elárul a kolozsvári parkolási morálról. És az a durva, hogy nem is tűnik túlzásnak, ismerve a viszonyokat.

A szabadon hagyott helyeket gyakran elfoglalják a pofátlan sofőrök, a kevésbé pofátlanok legalább egy telefonszámot hagynak a szélvédőn, hogy el lehessen őket érni. A jelenségre egyszerű a magyarázat: amikor a város lakótelepeit kialakították, nem számíthattak arra, hogy a 21. században a legtöbb háztartásban előfordul minimum egy autó.

Az ágymatracból barikádot építő sofőr – még a fentiek fényében is – kissé elvetette a sulykot, ugyanis simán megbüntethetik szemetelésért.

Hirdetés